1 κρεμμύδι

Θρεπτική κοτόσουπα, ιδανική για το κρυολόγημα

Περίεργος ο καιρός. Μία ζέστη, μία κρύο κι εμείς να μην ξέρουμε τι να βάλουμε. Αποτέλεσμα; Κρυολόγημα. Δε θέλει άλλωστε και πολύ ο άνθρωπος να το τσιμπήσει το μικρόβιο. Και να ο βήχας, να ο πονόλαιμος και ο πυρετός. Προφανώς και δε θέλει κανείς να φάει τίποτα τέτοιες ώρες. Αλλά αν πρέπει να πάρεις φάρμακα για να γίνεις καλά, σίγουρα θα πρέπει να φας κάτι τονωτικό για να σε ανακουφίσει και φυσικά να σε τονώσει. Και κάπου εδώ εμφανίζεται η κοτόσουπα. Γιατί τι άλλο ποιο ελαφρύ θα μπορούσε κανείς να ζητήσει για την αρρώστια; Τίποτα! Η κοτόσουπα είναι θρεπτική και δυναμωτική. Κοινώς είναι ό,τι πρέπει για τέτοιες περιπτώσεις!

Ριζότο με κοτόπουλο

Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για πεντανόστιμο ριζότο με κοτόπουλο. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε ρύζι καρναρόλι που είναι το καλύτερο για ριζότο και όπως λένε το αγαπημένο των σεφ για την αντοχή του στο μαγείρεμα. Επίσης, καλό ρύζι για κρεμώδες ριζότο είναι και βιαλόνε νάνο αλλά είναι ακριβό... Το μυστικό για καλό ριζότο πάντως είναι το βούτυρο!

Καταρχήν βράζουμε το κοτόπουλο σε ένα κατσαρολάκι με 1 λίτρο νερό.

Μακαρόνια με γαρίδες και κολοκυθάκια

Θα φτιάξουμε μια γκουρμέ μακαρονάδα, με γαρίδες, ουζάκι και απαλό κολοκυθάκι, σκέτη μούρλια! Ξεκινάμε την εκτέλεση. Αν οι γαρίδες δεν είναι καθαρισμένες, τις καθαρίζουμε, αν και τις περισσότερες φορές το κατεψυγμένο γαριδάκι είναι καθαρισμένο... Σε ένα τηγάνι, βράζουμε τις γαρίδες με μια κουταλιά της σούπας λάδι μέχρι να βγάλουν αρκετό ζουμάκι.

Μακαρονάδα με γαρίδες, αστακό και καβούρι

Βραζουμε τα μακαρονια, τα καιμε με το λαδι και τα αφηνουμε στην ακρη για να ετοιμασουμε την σαλτσα.

Ντοματόπιτα

Πανεύκολη ντοματόπιτα που θα τους ξετρελάνει όλους.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε καλά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τα ντοματίνια αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε στην μέση.

Ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Σαλάτα χωριάτικη

Η χωριάτικη σαλάτα ή αλλιώς ελληνική, συνοδεύει κάθε ελληνικό τραπέζι αλλα και μουφέ!

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλαγές. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε την πιο κλασική.

Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια , το αγγούρι σε ροδέλες, και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Το ίδιο κάνουμε και με την πιπεριά.

Μύδια αχνιστά

Θα ακολουθήσουμε μια συνταγή για τα ωραιότερα μύδια που έχετε φάει ποτέ!

Μύδια φρέσκα είναι δύσκολο να βρεθούν, οπότε παίρνουμε τα κατεψυγμένα που είναι και καθαρισμένα...Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

Ξεπαγώνουμε τα μύδια, και τα πλένουμε καλά.

Μακαρόνια με τόνο

Για τη σάλτσα:

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το ρίχνουμε στο λάδι να σωταριστεί για λίγο. Δεν το αφήνουμε πολύ!  Ανοίγουμε την κονσέρβα με τον τόνο και την συσκευασία με τις ψιλοκομμένες ντομάτες (ας είναι και ντοματοχυμός δεν πειράζει!) και τα ρίχνουμε και αυτά στο λάδι. Αν θέλουμε, μπορούμε να λειώσουμε το ψάρι με το πηρούνι, διαφορετικά το αφήνουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε ακόμα το κουταλάκι ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τον βασιλικό.

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Πλένουμε καλά το χταπόδι, και το βράζουμε με το ζουμί του σε σιγανή φωτιά. Θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ώρα βράσιμο - και αν δείτε ότι δεν τρυπιέται καθόλου αφήστε το λίγο ακόμα!

Επειτα, όταν το χταπόδι έχει αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε ένα ποτηράκι ξύδι και μια κούπα κρασί λευκό. Το αφήνουμε να πιει το κρασάκι του, και μόλις γίνει αυτό, κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια.