Κρεατόσουπα διαιτητική με λαχανικά

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 02/11/2023

Μια αγαπημένη χειμωνιάτικη, θρεπτική, δυναμωτική και πάρα πολύ νόστιμη συνταγή. Κρεατόσουπα διαιτητική με λαχανικά. Μια ζεστή, και υγιεινή σουπίτσα γι' αυτούς που αγαπούν να προσέχουν και να φροντίζουν τον εαυτό τους. Ιδανική και για παιδιά. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή ποντίκι, ανάλογα τι σας αρέσει)
  • 1 κλων. σέλερι
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 μεγάλα καρότα
  • Λαχανικά της αρεσκείας σας (μανιτάρια, μπρόκολο και κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα ξεβράζουμε το κρέας.

Το ξεπλένουμε στη συνέχεια καλά και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με καθαρό νερό.

Βάζουμε μέσα τα καρότα, το σέλερι και το λιωμένο κρεμμύδι.

Αφού ξεκινήσει ο βρασμός αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαλακώσει.

Μπορούμε να προσθέσουμε και κύβο βοδινού.

Αφού προχωρήσει ο βρασμός και αρχίσει να "κατεβαίνει" ο ζωμός και να μαλακώνει το μοσχάρι, συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά, τα οποία τα έχουμε κόψει σε κυβάκια (ή τουφάκια αν πρόκειται για το μπρόκολο).

Διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο και ίσως και λίγο σκόρδο σε σκόνη.

Έπειτα προσθέτουμε κι ένα φύλλο δάφνης, έτσι για την τσαχπινιά.

Όταν πια έχουν βράσει τα λαχανικά και το κρέας, σβήνουμε τη φωτιά και τότε προσθέτουμε ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε τρίβοντας στο τελείωμα λίγο φρέσκο πιπέρι για τη νοστιμιά.

Καλή επιτυχία!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα μας, εάν θέλουμε, πατάτα ή και ρύζι (προσοχή, αν χρησιμοποιήσουμε μαύρο ρύζι, καλό θα είναι να το βράσουμε κάποια ώρα μόνο του σε άλλο κατσαρολάκι για να μαλακώσει, γιατί αργεί γενικά λόγω της μη κατεργασμένης του μορφής, και μετά να το ρίξουμε να πάρει την τελική βράση στη σούπα μας).

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας