Τας κεμπάπ με ρύζι, η πολίτικη συνταγή!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 12/09/2023

Μια κλασική και αξεπέραστη συνταγή. Τας κεμπάπ με ρύζι, η πολίτικη συνταγή! Ένα νόστιμο και μεγάλης θρεπτικής αξίας φαγητό. Ιδανικό για το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι χτένι από σπάλα ή ελιά
  • Μισό φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή βιτάμ Culinesse (για πιο ελαφριά γεύση)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 ποτ. κόκκινο κρασί
  • 3-4 ώριμες ντομάτες (πολτοποιημένες) ή χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκιες ντομάτες)
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο και 3-4 κόκκους
  • 1 ξύλο κανέλλα (προαιρετικά)
  • Κεφαλοτύρι

Και για το ρύζι:

  • 1 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 κύβο Maggie για ζυμαρικά
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή βιτάμ Culinesse

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά πλένουμε το κρέας, που είναι κομμένο σε μερίδες.

Με μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε μικρές τρύπες σε διάφορα σημεία του και βάζουμε μέσα μικρά κομμάτια σκόρδο αφού τα βουτήξουμε σε αλατοπίπερο.

Αλείφουμε την επιφάνεια του κρέατος με βούτυρο και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.

Βάζουμε σε κατσαρόλα μία κουταλιά βούτυρο και το ελαιόλαδο να κάψουν και σοτάρουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές να ροδίσει ελαφρώς.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και γυρνάμε απ' όλες του τις πλευρές το κρέας, ώσπου να ροδίσει καλά και να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα.

Προσθέτουμε και τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες.

Έπειτα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, αφήνουμε λίγο να «δέσει» η σάλτσα και ύστερα προσθέτουμε τους κόκκους μπαχάρι και 1 ξύλο κανέλλα και θα κάνει το κοκκινιστό ακαταμάχητο σε γεύση και άρωμα!

Με κλειστό καπάκι βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει καλά και να δέσει η σάλτσα του.

Εν τω μεταξύ καθώς είναι σχεδόν έτοιμο το φαγητό, ετοιμάζουμε το ρύζι που θα το συνοδεύσει.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τρεισήμισι φλιτζάνες νερό με αλάτι και για extra γεύση, έναν κύβο Maggie για ζυμαρικά.

Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο και μια φλιτζάνα ρύζι μακρύκοκκο (τύπου αμερικάνικου) αφού το ξεπλύνουμε καλά για να φύγει το άμυλο ώστε να μην κολλάει και να γίνει πιο σπυρωτό.

Όταν πιει το ζωμό το ρύζι είναι έτοιμο σε περίπου 8 με 10 λεπτά!

Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.

Το τας κεμπάπ με ρύζι είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να συνοδέψουμε το κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια, πένες, ή χυλοπίτες!
  •  
  • Καλό είναι όταν μαγειρέψουμε το κρέας να προσθέσουμε το αλάτι προς το τέλος του βρασμού, γιατί το αλάτι σφίγγει τις  ίνες του κρέατος και γίνεται σκληρό
  • Μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες ντομάτες για να πάρει τη «ξινίλα» τους.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας