Κεικ Σοκολάτας

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Το κέικ σοκολάτας ξετρελαίνει και τους μικρούς και τους μεγάλους.

Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε και μπορούμε να ζητήσουμε την βοήθεια των παιδιών μας.

Στο μπολ του μιξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα, και τα αυγά και ανακατεύουμε.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μίγμα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και την σόδα και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ.

Χτυπάμε όλα τα υλικά για 3 λεπτα.

Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.

Ψήνουμε το κεικ στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Για να δούμε αν ψήθηκε, βουτάμε ένα μαχαίρι στο κεικ και αυτο θα πρέπει να βγεί "καθαρό"

Σερβίρουμε το κέικ σοκολάτας με καφέ ή τσάι.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
10 λεπτά προετοιμασία

Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Μπισκότα κανέλας απο τη Νορβηγία

Καταπληκτικά μπισκοτάκια με κανέλα απο την Νορβηγία. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Turid που μας έδωσε αυτην την συνταγή. Καταρχήν, βγάζουμε το βούτυρο απο το ψυγείο και και το αφήνουμε να πάρει...

Συνταγές για κρεατικά

Kανελόνια με κιμά

Τα κανελόνια με κιμά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά. Μπορούμε βέβαια να γεμίσουμε τα κανελόνια και με άλλη γέμιση (π.χ. δείτε τα κανελόνια με τυριά και αλλαντικά), αλλά σαν αυτή εδώ τη...

Συνταγες με κοτοπουλο

Ρολό Κοτόπουλο (γεμιστό)

Θα δούμε μια απλή αλλά πολύ νόστιμη συνταγή για ρολό κοτόπουλο. Το ρολό δεν θα το ετοιμάσουμε εμείς, επειδή είναι δύσκολο. Το βρίσκουμε συνήθως στο χασάπη της γειτονιάς, είτε έτοιμο είτε με...

Ψάρια & Θαλασσινά

Μακαρόνια με γαρίδες και κολοκυθάκια

Να μια συνταγή για "γκουρμέ" μακαρονάδα με γαρίδες, ουζάκι και απαλό κολοκυθάκι. Μην σας φοβίζει ο συνδυασμός είναι σκέτη μούρλια! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε! Ξεκινάμε την εκτέλεση. Αν...

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Πίτα με ανθότυρο

Μια καταπληκτική συνταγή για πίτα με ανθότυρο. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!!! Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 3 αυγά, προσθέτουμε το ανθότυρο, την φέτα και το μισό λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον...

Μοιραστείτε το!