Σάλτσα γιαουρτιού

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Αυτή η σάλτσα γαουρτιού ή σως (sauce) όπως την αποκαλούν κάποιοι, μπορεί να συνοδέψει κάθε λογής μπουφέ κρεατικών ή μουφέ με Finger food. Επίσης μπορούμε να την σερβίρουμε στην μέση του τραπεζιού κατα την διάρκεια ενός γεύματος.

Για να φτιάξουμε την σάλτσα γιαουρτιού ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

Τρίβουμε το αγγούρι και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά για περίπου 1 ώρα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αγγούρι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον άνιθο και το αλάτι.

Όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με λίγο κόκκινο πιπέρι.

Η σάλτσα γιαουρτιού θα τους εντυπωσιάσει όλους και κυρίως αυτούς που κάνουν δίαιτα καθώς αποτελεί μία πολύ ελαφριά και με λίγες θερμίδες sause.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Κατηγορία συνταγής: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
10 λεπτά προετοιμασία

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Γλάσο βανίλιας

Αυτό το γλάσο μπορεί να στολίσει οποιαδήποτε τούρτα ή κεικ! Είναι πάρα πολύ εύκολο να το φτιάξουμε. Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε την ζάχαρη, τηνν βανίλια και το νερό μέχρι να λιώσουν....

Συνταγές για κρεατικά

Παστίτσιο της Λίτσας

Ετοιμάζουμε τον κιμά: Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με τον κιμά μας, μέχρι να πάρει χρώμα (για 5-10 λεπτά). "Σβήνουμε" με το κρασί και ρίχνουμε το...

Συνταγες με κοτοπουλο

Κόκορας παστιτσάδα

Πλένουμε και κόβουμε στα τέσσερα τον κόκκορα (και κότα να είναι το ίδιο κάνει!). Τον βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα με το λάδι, σε χαμηλή φωτιά και σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα....

Ψάρια & Θαλασσινά

Μπακαλιάρος στην κατσαρόλα

Αυτή εδώ είναι μια τέλεια συνταγή για μπακαλιάρο, ότι πρέπει για τις γιορτινές ημέρες. Χρησιμοποιούμε παστό μπακαλιάρο (αυτό που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ), με λάχανο, ντομάτα, πράσο και μάραθο αλλά...

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Βασιλόπιτα με καρύδια

Η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα μπορεί να φτιαχτεί πάρα πολύ εύκολα με καρύδια σύμφωνα με την παρακάτω παραδοσιακή συνταγή. Στο μπολ του μιξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε το...

Μοιραστείτε το!