4

Γεμιστά της μαμάς, αρωματικά και καλοκαιρινά!

Τα γεμιστά είναι από εκείνα τα λαδερά φαγητά που όλοι τα έχουμε συνδέσει με αναμνήσεις από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας. Γιατί, είναι αλήθεια, τα γεμιστά της γιαγιάς είναι all-time classic. Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για γεμιστά, με τον παραδοσιακό μαμαδίστικο τρόπο, δηλαδή με ρυζάκι, ντοματούλα και αρωματικά, χωρίς φρου φρου. Μαγειρέψτε τα το καλοκαιράκι, με κόκκινες ζουμερές ντομάτες, πιπεριές της εποχής και κολοκυθάκια και απολαύστε τα! 

Γίγαντες στο φούρνο, με τη συνταγή της γιαγιάς!

Τα φασόλια γίγαντες στο φούρνο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Είναι πολύ εύκολο να τους φτιάξουμε αρκεί να θυμηθούμε μία ημέρα πριν να τα βάλουμε στο νερό για να φουσκώσουν.

Γίγαντες χωριάτικοι με σπανάκι, μυρωδικά (και φέτα)!

Από παλιά στα ελληνικά χωριά, μαγειρεύανε τους γίγαντες στη γάστρα με μπόλικα λαχανικά, μυρωδικά και τους συνοδεύανε με ωραία φέτα. Αυτή εδώ η συνταγή θα σας δώσει φασόλια γίγαντες με σπανάκι, μυρωδικά και ντομάτα να χορτάσετε την πείνα σας. Και αν δεν νηστεύετε, γαρνίρετε με λίγη φέτα για να απογειώσετε τη γεύση του όσπριου.  Όπως συμβαίνει πάντα με τα όσπρια, ειδικά οι γίγαντες θέλουν προεργασία από την προηγούμενη ημέρα, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Ομελέτα φούρνου

Αυτή εδώ είναι μια από τις πιο απλές και γευστικές ομελέτες που μπορείτε να φτιάξετε σε 20 λεπτά!!!

Καθαρίζουμε τις πατάτες, και τις κόβουμε για τηγάνισμα π.χ. λεπτές ροδέλες.

Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να γίνουν μαλακές. Προσοχή: δεν θέλουμε να γίνουν ξερές!

Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομματάκια, όσο πιο μικρά γίνεται.

Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κομματάκια.

Κόβουμε το κασεράκι σε μικρά κυβάκια.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπώλ.

Ρίχνουμε μέσα το κασέρι.

Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα

Φτιάξτε πολύχρωμη σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα. Είναι πολύ εύκολο να ετοιμαστεί.

Καταρχάς βράζουμε τα φασόλια για 5 λεπτά, κατεβάζουμε απο την φωτιά, και τα ξεπλένουμε.

Στην συνέχεια τα βάζουμε να βράσουν ξανα με καθαρό νερό για περίπου 25 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια (το ξερό και τα φρέσκα)

Ταλιατέλες με κιμά, μανιτάρια και φασκόμηλο

Αυτή εδώ είναι μια καταπληκτική συνταγή για ταλιατέλες με ελαφριά και μυρωδάτη σάλτσα από κιμά, μανιτάρια και φασκόμηλο. Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τα πράσα και τα μανιτάρια και αφήνουμε να σωταριστούν για 4-5 λεπτά. Μόλις τα δούμε να μαραίνονται, τα σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Σαλάτα με σολομό και ζυμαρικά, πανδαισία χρωμάτων!

Αυτή η πολύχρωμη σαλάτα με σολομό και ζυμαρικά είναι ένα απο τα αγαπημένα μου πιάτα όταν θέλω να μαγειρέψω κάτι υγιεινό, ελαφρύ και κυρίως γρήγορα. Η συνταγή είναι πραγματικά πολύ εύκολη, δεν θα χρειαστείτε συνολικά πάνω από 10 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε. Δηλαδή μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά θα έχετε έτοιμα τα πάντα για τη σαλάτα σας. 

Πρώτα βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σε βραστό νερό. Εμένα μου αρέσουν οι βίδες αλλά δοκιμάστε εσείς ότι προτιμάτε. 

Σολομός με μακαρόνια α λα κρεμ, σκέτο όνειρο

Ο σολομός είναι... ακριβό ψάρι αλλά όταν το αντέχει η τσέπη σας και θέλετε να μαγειρέψετε κάτι διαφορετικό, σπέσιαλ και γευστικό, είναι η κατάλληλη πρώτη ύλη. Αυτή εδώ η συνταγή είναι για να τον μαγειρέψετε με ζυμαρικά -κατά προτίμηση σπαγγέτι αλλά εσείς βάλτε ότι άλλο σας αρέσει- μέσα σε μια πλούσια αλλά και πολύ εύκολη σάλτσα κρέμας γάλακτος. Στο τέλος της συνταγής θα ανακατέψετε τα ζυμαρικά με το σολομό α λα κρεμ, οπότε θα χρειαστείτε ένα πολύ βαθύ τηγάνι!

Καταρχήν, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες: 1 λίτρο νερό και 1 κουταλιά αλάτι για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικού.

Τραχανάς σούπα με φέτα

Παραδοσιακή ελληνική συνταγή είναι ο τραχανάς, ιδανικός για τον χειμώνα και το κρύο. Εδώ χρησιμοποιούμε έτοιμο ξυνό τραχανά από το σούπερ μάρκετ, αν και να ξέρετε ότι μπορείτε να φτιάξετε και τραχανά μόνοι σας. Αλλωστε ο τραχανάς είναι σπιτικό ζυμαρικό. Η παρακάτω συνταγή είναι για 4 άτομα και τρώτε το πολύ σε 20 λεπτά.

Βασιλόπιτα με καρύδια

Η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα μπορεί να φτιαχτεί πάρα πολύ εύκολα με καρύδια σύμφωνα με την παρακάτω παραδοσιακή συνταγή.

Στο μπολ του μιξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα αυγά και ανακατεύουμε.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την βανίλια και την κανέλα και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.

Χτυπάμε όλα τα υλικά για 3 λεπτα.

Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.

Πεντανόστιμο ψαρονέφρι ρολό με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα

Ας δούμε μια σχετικά απλή συνταγή για να φτιάξετε ρολό από χοιρινό ψαρονέφρι με γέμιση από δαμάσκηνα. Είναι πολύ νόστιμο και μαγειρεύεται σε μιάμιση ωρίτσα στην κατσαρόλα. Μην σας φοβίζει, θα έχετε ένα γλυκό-αλμυρό αποτέλεσμα. 

Καταρχήν ανοίγετε τα φιλέτα ψαρονέφρι στα δύο με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Τοποθετείτε ανάμεσα από πέντε δαμάσκηνα. 

Κλείνετε το κάθε ψαρονέφρι και το δένετε με τον σπάγγο.

Σε μια βαθιά και καλή κατσαρόλα, λυώνετε σιγά σιγά 1 κουταλιά βούτυρο.

Βάζετε το ψαρονέφρι στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζετε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Λιγκουίνι με γαρίδες

Αυτή η μακαρονάδα είναι πολύ νόστιμη και προπαντώς πολυ gourmet! Βράζουμε τα λιγκουίνι και με 1 κουταλιά αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και τις γαρίδες . Σκεπάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Οι γαρίδες θα βγάλουν ζουμί καθώς θα βράζουν.

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι

Τα μελομακάρονα είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό, που όμως έχει πάρα πολλές παραλλαγές. Αυτή εδώ η συνταγή είναι για μελομακάρονα απο σιμιγδάλι...

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι μας σε μια λεκάνη ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε λίγο το λάδι σε ένα κατσαρολάκι.

Ρίχνουμε το λάδι, όχι καυτό, μέσα στην λεκάνη και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού, το κονιάκ, μία κούπα μέλι, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, τα δύο κουταλάκια γαρύφαλλο και τα δύο κουταλάκια κανέλα,

Μπουγάτσα με κρέμα

Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή πίτα από φύλλο, με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση: τυρί ή κρέμα (αν και πολλοί βάζουν ακόμα και κιμά, σπανάκι ή με κρέμα κακάο). Μας ήρθε στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική καταστροφή μαζί με τους πρόσφυγες και έγινε πολύ δημοφιλής ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτή εδώ είναι η παραδοσιακή συνταγή για μπουγάτσα με κρέμα.

Καταρχήν ετοιμάζετε την κρέμα:

Αρχικά χτυπάτε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τα αυγά.

Βάζετε το μίγμα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ριζότο με κοτόπουλο

Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για πεντανόστιμο ριζότο με κοτόπουλο. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε ρύζι καρναρόλι που είναι το καλύτερο για ριζότο και όπως λένε το αγαπημένο των σεφ για την αντοχή του στο μαγείρεμα. Επίσης, καλό ρύζι για κρεμώδες ριζότο είναι και βιαλόνε νάνο αλλά είναι ακριβό... Το μυστικό για καλό ριζότο πάντως είναι το βούτυρο!

Καταρχήν βράζουμε το κοτόπουλο σε ένα κατσαρολάκι με 1 λίτρο νερό.

Σπετζοφάι (βολιώτικο)

Μια πολύ καλή συνταγή για σπετζοφάι, όπως το φτιάχνουν στο Βόλο. Να ξέρετε ότι το σπετζοφάι (ή αλλιώς σπεντζοφάι ή σπετσοφάι το λέτε όπως θέλετε) είναι 100% παραδοσιακό φαγητό της Ελληνικής κουζίνας που όμως το φτιάχνουν και στην Ιταλία!

Χαρακτηρίζεται από τα τηγανισμένα χωριάτικα λουκάνικα που δένουν ιδανικά με σάλτσα από γλυκιές πιπεριές και ντομάτα (κάποιοι βάζουν και κρεμμύδι).

Μπακαλιάρος στην κατσαρόλα

Αυτή εδώ είναι μια τέλεια συνταγή για μπακαλιάρο, ότι πρέπει για τις γιορτινές ημέρες. Χρησιμοποιούμε παστό μπακαλιάρο (αυτό που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ), με λάχανο, ντομάτα, πράσο και μάραθο αλλά αν δεν έχετε μάραθο μπορείτε να βάλετε μαϊντανό και σέλινο.

Να ξέρετε ο παστός μπακαλιάρος θέλει προετοιμασία, δηλαδή καλό "ξαλμύρισμα" που πρέπει να κάνετε από την προηγούμενη ημέρα. Οπότε, αρχικά κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια. Τον ξαλμυρίζετε για 12 ώρες σε άφθονο νερό το οποίο αλλάζετε 3-4 φορές.

Ψάρι με σέλινο

Μια πολύ ωραία συνταγή για ψάρι με σέλινο. Εδώ χρησιμοποιούμε ροφό, αλλά μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο, μεγάλο ψάρι όπως σφυρίδες, στήρες, λαβράκια. Αμα μπορείτε να βρείτε βλάχο (το ψάρι!) ακόμα καλύτερα γιατί είναι πιο γευστικός και από το ροφό.

Καθαρίζουμε το ψάρι, το κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις αλατοπιπερώνουμε.

Πλένουμε και καθαρίζουμε το σέλινο. Κόβουμε σε 6-8 κομμάτια τη σελινόριζα

Τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κομμάτια της σελινόριζας και το σέλινο.

Χοιρινό κότσι με μαυροδάφνη, μέλι και γαρύφαλλο

Το χοιρινό κότσι έχει την τιμητική του στο γιορτινό τραπέζι (για παράδειγμα τα Χριστούγεννα) αλλά μπορείτε να το ετοιμάσετε για ένα γερό τραπέζωμα σε φίλους, αν θέλετε να απολαύσουν κάτι πολύ πολύ γευστικό. Γιατί αυτή η συνταγή για χοιρινό κότσι με σάλτσα από μέλι και γαρύφαλλο, είναι απλώς ανεπανάληπτη!!!

Τηγανιά χοιρινού με μέλι και πορτοκάλι

Με ψαρονέφρι κομμένο σε μικρά κομματάκια μπορουμε να φτιάξουμε πολύ ευκολα και γρήγορα τηγανιά χοιρινου.

Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε το ψαρονέφρι με το ελαιόλαδο μέχρι να ψηθει το κρέας. (προσοχη μην το κάψετε!!!)

Μόλις ψηθεί το κρέας προσθέτουμε στο τηγάνι τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τον ζωμο βοδινού, τον χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Η τηγανια χοιρινου  με μελι και πορτοκαλι ειναι ετοιμη να σας καταπληξει!!!

Ευκολα μακαρόνια με τόνο και κάπαρη

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσουμε τα μακαρόνια με τόνο και κάπαρη, με μια γεύση που να χαίρεσαι! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ζυμαρικό προτιμάτε, εμείς απολαύσαμε τον τόνο με σπαγγέτι.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με νερό και με αρκετό αλάτι.

Σε ένα μπωλ βάζουμε τον τόνο και τον κάνουμε κομματάκια όσο μικρά θέλουμε. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την κάπαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και αμέσως μετά τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, την οποία όμως έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά.

Σάλτσα γλυκιά και ανάλαφρη

Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα 3 κουταλιά κέτσαπ προσθέτουμε λίγο αλατάκι, 1,5 κουτ.γλ. πάπρικα και 1 κουταλάκι λαδί τα ανακατεύουμε καλά καλά.

Βάζουμε το μπολάκι μας στο ψυγείο για 30 λεπτά και σε τουλάχιστον 30 λεπτά θα έχετε την πιο γλυκιά και ανάλαφρη σως που είχατε φάει ποτέ

Αρακάς κοκκινιστός

Κοβουμε τις πατατες και τα καροτα στο μεγεθος που θελουμε, ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδια ενω παραλληλα σε μια κατσαρολα εχουμε βαλει το ελαιολαδο να ζεστενεται. Ριχνουμε τις πατατες, τα καροτα και τα κρεμμυδια στη κατσαρολα να τσιγαριστουν για περιπου 5 λεπτα,τα ανακατεύουμε και επειτα ριχνουμε τον πελτε ή το ντοματοχυμό, τη ζάχαρη και νερο οσο χρειαζεται για να σκεπαστουν τα υλικα στη κατσαρολα (οχι παραπανω) και τα αφηνουμε να βρασουν για 15-20 λεπτα.

Σάλτσα σοκολάτας

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και προσθέτουμε το νερό και λίγο αλάτι στην άκρη του κουταλιού.

Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μία σάλτσα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό για να την αραιώσουμε.

Η σάλτσα είναι έτοιμη! Μπορούμε είτε να την χρησιμοποιήσουμε αμέσως είτε να την φυλάξουμε στο ψυγείο αφού όμως κρυώσει.

Παντεσπάνι

Φτιάξτε πολύ εύκολα παντεσπάνι για να το χρησιμοποιήσετε σε τούρτα. Η δοσολογία αυτή είναι ιδανική για να φτιάξετε 3 πάτους διαμέτρου 30 εκατοστών. Καταρχήν παίρνουμε μία φόρμα 30 εκατοστών και την βοουτυρώνουμε καλα. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτι και βουτυρώνουμε ξανά.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγάμε την ζάχαρη για περίπου 15 λεπτά. Θα πρέπει να διπλασιαστούν σε όγκο.

Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μέσα στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά

Εύκολη τάρτα σοκολάτας

Μέσα σε λίγη ώρα μπορείτε να φτιάξετε μια πανεύκολη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο.

Καταρχήν αλέθουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν τρίμμα.

Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μικρό μπρίκι 2 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε με το τρίμα του μπισκότου.

Σε μια ταρτιέρα απλώνουμε με τα χέρια τα μπισκότα και πιέζουμε απαλά, φροντίζοντας να καλύψουμε με μπισκότο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.

Τοποθετούμε την βάση της τάρτας στο ψυγείο μέχρι να απλώσουμε σε αυτήν το μίγμα της σοκολάτας.

Νηστίσιμη Μακαρονάδα Με Γαρίδες

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣ.

ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΜΑΪΝΤΑΝΟ,ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ.

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΣΩΤΑΡΙΣΤΟΥΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ.

ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ.

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΠΕΛΤΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ.

ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΗΞΕΙ. 2' ΠΡΙΝ ΤΗ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ.

Κρέπες γλυκιές

Εύκολες κρέπες που συνδυάζονται με γλυκιά γέμιση.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με πολύ λίγο αλάτι – στην μύτη του κουταλιού και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και το βούτυρο που το έχουμε λιώσει (μπορείτε και στα μικροκύματα για λίγα δευτερόλεπτα) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί το μίγμα για τις κρέπες.

Μακαρόνια με κοτόπουλο στο φούρνο

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ. ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΙ ΛΙΓΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ, ΤΑ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ. ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ Κ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥ. ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΤΟ ΑΡΑΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΜΕ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ Κ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΖΟΥΜΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ.(ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ Κ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΨΗΝΕΤΑΙ).

Μπιφτεκάκια φούρνου αφράτα

αναμιγνύουμε ολα τα υλικα και ζυμωνουμε.... πλαθουμε τα μπιφτεκακια , τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψι και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτα

μπορειτε να το συνοδέψετε με ρύζι