Σαλιγκάρια με ξινό τραχανά και λαχανικά, πεντανόστιμα!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 10/10/2023

Μια συνταγή διαφορετική από κάθε άποψη. Σαλιγκάρια με ξινό τραχανά και λαχανικά, πεντανόστιμα! Απλή και θρεπτική συνταγή για τους λάτρεις των σαλιγκαριών και των λαχανικών αλλά και για όσους τολμούν να δοκιμάζουν νέες γεύσεις.

Υλικά συνταγής

  • 3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 4 ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 200 γρ. ξινό τραχανά
  • 1 κιλό σαλιγκάρια, καθαρισμένα και καλά βρασμένα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μισό ματσ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 5 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Λίγο αλατοπίπερο
  • 1 λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά σε μία φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο με το ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, τις ντομάτες, τον ξινό τραχανά και τα σαλιγκάρια.

Έπειτα προσθέτουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, το αλατοπίπερο και δύο ποτήρια νερό.

Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα, προσθέτουμε φρέσκο λεμονάκι και πιπεράκι και έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Ανακατεύουμε τακτικά τα σαλιγκάρια με τον τραχανά στο μαγείρεμα, γιατί ο τραχανάς κολλάει εύκολα στην κατσαρόλα.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας