Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή διαφορετική από κάθε άποψη. Σαλιγκάρια με ξινό τραχανά και λαχανικά, πεντανόστιμα! Απλή και θρεπτική συνταγή για τους λάτρεις των σαλιγκαριών και των λαχανικών αλλά και για όσους τολμούν να δοκιμάζουν νέες γεύσεις.
Υλικά συνταγής
- 3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
- 4 ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες
- 200 γρ. ξινό τραχανά
- 1 κιλό σαλιγκάρια, καθαρισμένα και καλά βρασμένα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- Μισό ματσ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 5 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Λίγο αλατοπίπερο
- 1 λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά σε μία φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο με το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, τις ντομάτες, τον ξινό τραχανά και τα σαλιγκάρια.
Έπειτα προσθέτουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, το αλατοπίπερο και δύο ποτήρια νερό.
Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα, προσθέτουμε φρέσκο λεμονάκι και πιπεράκι και έτοιμο για να το απολαύσουμε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Ανακατεύουμε τακτικά τα σαλιγκάρια με τον τραχανά στο μαγείρεμα, γιατί ο τραχανάς κολλάει εύκολα στην κατσαρόλα.
Άλλες συνταγές
- Σούπα ποντιακή με σαλιγκάρια
- Πλιγούρι με σαλιγκάρια, η Κρητική συνταγή!
- Σαλιγκάρια στιφάδο, ο καλύτερος κρασομεζές!
- Σαλιγκάρια a la bourguignonne με σάλτσα σκορδάτου βουτύρου
- Τραχανάς με κοτόπουλο, η συνταγή της μαμάς
- Τραχανάς, η παραδοσιακή σούπα για τις κρύες μέρες