Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή, για ένα ελαφρύ και δροσερό ποτό που θα σας αρέσει πολύ. Απολαυστική σπιτική σαγκρία. Προερχόμενη από την Ισπανία και την Πορτογαλία, η σαγκρία είναι κατάλληλη για την απολαύσετε με τους φίλους σας. Μπορείτε μάλιστα, να την φτιάξετε σε ένα μεγάλο μπολ και να την σερβίρετε με κουτάλα. Είναι μοναδική!
Υλικά συνταγής
- 1 λίτ. κόκκινο κρασί, ξηρό
- 1 φλ.κ. χυμό λάιμ (πράσινα μικρά λεμονάκια)
- Χυμό 3 πορτοκαλιών
- 1 ποτ. λικέρ πορτοκαλιού (Γκραν Μαρνιέ)
- 3 - 4 κ.σ. ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι, σε φέτες (μαζί με τη φλούδα του)
- 2 ροδάκινα, κομμένα σε κομμάτια
- Φέτες από ανανά, φρέσκο
- Παγάκια
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα, σε μια μεγάλη κανάτα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από παγάκια)
Έπειτα, αφήνουμε την κανάτα στο ψυγείο, για 1 ώρα.
Τέλος, προσθέτουμε τα παγάκια και σερβίρουμε.
Η σαγκρία μας είναι έτοιμη.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Αν θέλουμε το ποτό μας πιο “βαρύ”, μπορούμε να προσθέσουμε αλκοόλ (μπράντι, ρούμι, βότκα κλπ.).
Άλλες συνταγές
- Ποτό βύσσινο από τη Χίο
- Λικέρ πορτοκάλι, το παραδοσιακό χιώτικο
- Εγκ νογκ, το ποτό των Χριστουγέννων!