Υλικά Συνταγής
Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτό το φανταστικό τσιζκέικ σοκολάτα και δε θα χάσετε. Ένα λαχταριστό γλυκό που θα λατρέψετε από την πρώτη μπουκιά! Μια συνταγή που θα ξετρελάνει τους πάντες.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση
- 170 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
- 60 γρ. καρύδι, τριμμένο
- 110 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση
- 1 αυγό, ολόκληρο
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη
- 170 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
- 70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη (στους 40°C )
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, τρίβουμε τα μπισκότα και τ' ανακατεύουμε με το καρύδι.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Σε μία λαμαρίνα τοποθετούμε μία φόρμα δαχτυλίδι διαμέτρου 20 εκατοστών και γεμίζουμε με το μείγμα τον πυθμένα πιέζοντας.
Στη συνέχεια, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 10 με 12 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και μεταφέρουμε το δαχτυλίδι με την ψημένη βάση προσεχτικά σ' ένα δίσκο.
Έπειτα ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ανακατεύουμε στο χέρι το τυρί Φιλαδέλφεια με τη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Κατόπιν, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος.
Τέλος, γεμίζουμε το δαχτυλίδι και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 4 ώρες.
Το τσιζκέικ σοκολάτα είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Προσοχή, δε χτυπάμε πολύ το τυρί Φιλαδέλφεια με τη ζάχαρη και το αυγό.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για τσιζκέικ
- Βάση για τσιζκεικ (cheesecake)
- Πειραγμένο Cheesecake διαίτης, χωρίς ζάχαρη!
- Νόστιμο και απλό τσιζκέικ με cottage cheese
- Cheesecake με βύσσινο και φράουλα, όνειρο!
- Τσιζκέικ με ανθότυρο και βάση τσουρέκι