Λιγκουίνι με γαρίδες

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Αυτή η μακαρονάδα είναι πολύ νόστιμη και προπαντώς πολυ gourmet! Δοκιμάστε αν έχετε τη δυνατότητα την αυθεντική συνταγή με φρέσκα ζυμαρικά φετουτσίνι (είναι πιο πλατιά από τα λιγκουίνι ή τις ταλιατέλες), αλλά αν δεν έχετε δεν πειράζει και τα λιγκουίνι είνια μια χαρά...

Βράζουμε τα λιγκουίνι και με 1 κουταλιά αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και τις γαρίδες .

Σκεπάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.

Οι γαρίδες θα βγάλουν ζουμί καθώς θα βράζουν.

Αφαιρούμε τις γαρίδες απο το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το ούζο και βράζουμε μέχρι να μείνει το μισό ζουμί.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι και τον μαιντανό.

Συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα.

Κατεβάζουμε απο την φωτιά την σάλτσα, και προσθέτουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά.

Ανακατεύουμε την σάλτσα με τις γαρίδες με τα μακαρόνια αφου τα έχουμε σουρώσει, και σερβίρουμε με πασπαλισμένη γραβιέρα!

Τα λιγκουίνι με γαρίδες είναι έτοιμα.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 

Σχόλια

Εικόνα: dimitris

Αν και δεν είμαι φαν της γαρίδας, αυτά τα λιγκουίνι θα τα τιμήσω!!!


Βρείτε τις συνταγές μας παντού