Μπακαλιάρος στο φούρνο με πατάτες

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Καταρχήν ξεπαγώνουμε τον μπακαλιάρο.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια. Τα στρώνουμε στο ταψί.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες και τις πατάτες και τις βάζουμε στο ταψί πάνω από τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε αλάτι και το κόκκινο πιπέρι, καθώς και τον μαϊντανό, που πρέπει να έχουμε ψιλοκόψει.

Τώρα, εφόσον έχει ξεπαγώσει ο μπακαλιάρος μας, στρώνουμε τις φέτες του πάνω από τις πατάτες. Και πάλι ρίχνουμε αλάτι και λίγο πιπέρι και στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο μας από πάνω από το ψάρι.

Στη συνέχεια, κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις ντομάτες και τις βάζουμε πάνω από το μπακαλιάρο. Ξαναρίχνουμε  αλάτι και πιπέρι αλλά τώρα προσθέτουμε και το λάδι.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, χωρίς να προσθέσουμε νερό, και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες για τα καλά (συνήθως 30 έως 45 λεπτά είναι αρκετά).

Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Καλή μας όρεξη!!!

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 


Βρείτε τις συνταγές μας παντού