Μπισκοτογλυκό με ζελέ ανανά, το πιο ελαφρύ και δροσιστικό γλυκό!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 04/08/2023

Η πιο εύκολη και γρήγορη για το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού. Μπισκοτογλυκό με ζελέ ανανά. Ελαφρύ και δροσιστικό. Ιδανικό για όλες τις ώρες!

Υλικά συνταγής

  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 2 φακελ. ζελέ ανανά (ή ότι άλλη γεύση προτιμάτε)
  • 1 ποτ. χυμό ανανά (προαιρετικά για extra άρωμα και γεύση)
  • 2 φακελ. κρέμα βανίλια
  • 1 λιτ. γάλα
  • 6-8 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
  • 1 βανίλια (για περισσότερο άρωμα)
  • 1 κονσέρβα ανανά ή κομματάκια από φρέσκο ανανά ή και άλλα φρούτα εποχής!

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα.

Σ’ ένα ποτήρι χλιαρό γάλα διαλύουμε τη ζάχαρη με τη βανίλια, ενώ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα ν' αρχίσει να ζεσταίνεται και προσθέτουμε τα φακελάκια της κρέμας και το μείγμα που έχουμε διαλύσει τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς να μη σβολιάσει ή κολλήσει.

Στη συνέχεια όταν αρχίσει να πήζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και έτσι όπως είναι ζεστή, περιχύνουμε τα μπισκότα που έχουμε στρώσει στο τάπερ ή στο πυρέξ (ρίχνοντας καυτή τη κρέμα πάνω στα μπισκότα, μαλακώνουν, οπότε δε τα μουσκεύουμε πριν σε γάλα, όπως συνηθίζεται στα μπισκοτογλυκά).

Έπειτα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα κι ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Για extra άρωμα και γεύση μπορούμε ν' αντικαταστήσουμε το ποτήρι κρύου νερού, μ' ένα ποτήρι χυμό!

Αφού έχει κρυώσει το γλυκό, στρώνουμε τα κομματάκια φρούτων και περιχύνουμε με το ζελέ με προσοχή και σιγά σιγά για να μη διαπεράσει την κρέμα.

Τέλος, το αφήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο και έπειτα σερβίρουμε.

Συμβουλές

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι γεύση ζελέ προτιμάμε και να τη συνδυάσουμε με φρούτα της αρεσκείας μας!
  • Μπορούμε ακόμη ν΄ αντικαταστήσουμε και τα μπισκότα με άλλα που προτιμάμε
  • Για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση μπορούμε να γαρνίρουμε το γλυκό με λίγη σαντιγί!

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας