Μπουγάτσα με κρέμα

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή πίτα από φύλλο, με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση: τυρί ή κρέμα (αν και πολλοί βάζουν ακόμα και κιμά, σπανάκι ή με κρέμα κακάο). Μας ήρθε στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική καταστροφή μαζί με τους πρόσφυγες και έγινε πολύ δημοφιλής ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτή εδώ είναι η παραδοσιακή συνταγή για μπουγάτσα με κρέμα.

Καταρχήν ετοιμάζετε την κρέμα:

Αρχικά χτυπάτε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τα αυγά.

Βάζετε το μίγμα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις. Στο τέλος ρίχνετε το ξύσμα του λεμονιού.

Τώρα που είναι έτοιμη η κρέμα, ετοιμάζετε τα φύλλα:

Αλείφετε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας με λιωμένο βούτυρο .

Στρώνετε τα μισά φύλλα της μπουγάτσας σας σε βουτυρωμένο ταψί.

Ρίχνετε την κρέμα και την σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα της μπουγάτσας. Μυστικό: Χρησιμοποιήστε καλό βούτυρο...

Ψήνετε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να δείτε ότι η μπουγάτσα σας έχει πάρει το χρώμα που θέλετε...

Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε την μπουγάτσα με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Tip: Το ξέρατε ότι και στην Τουρκία φτιάχνουν μπουγάτσα (την προφέρουν πογάτσα - boğaça) αλλά βάζουν λιγότερη γέμιση από την δικιά μας μπουγάτσα.

 

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 


Βρείτε τις συνταγές μας παντού