Υλικά Συνταγής
Θα δούμε μία υπέροχη συνταγή για σαλάτα με βάση τη ρόκα και το σπανάκι, που έχει έναν καταπληκτικό συνδυασμό διαφορετικών υλικών. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε. Εγώ τη φτιάχνω κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, αλλά μπορείτε αν έχετε όρεξη να την ετοιμάσετε και σε για οποιοδήποτε άλλο τραπέζι.
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε το σπανάκι και τη ρόκα και πετάμε τα κοτσάνια.
Τα πλένουμε πολύ καλά με νερό και ξύδι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Κόβουμε τα λαχανικά με το χέρι για να μη μας μαραθούν και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πορσελάνινο μπολ σερβιρίσματος.
Παράλληλα βράζουμε το αυγό σφιχτό και το κόβουμε σε ροδέλες.
Κόβουμε το μπέικον σε πολύ μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε με ελάχιστο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
Προσθέτουμε και το κουκουνάρι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Μόλις τελειώσουμε τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει η περίσσια ποσότητα λαδιού.
Κόβουμε σε κυβάκια το ένα πορτοκάλι
Ετοιμάζουμε την σάλτσα της σαλάτας:
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γιαούρτι, τον χυμό από ένα πορτοκάλι, το λάδι, το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Στο μπολ με τη ρόκα και το σπανάκι, ανακατεύουμε το μπέικον, το κουκουνάρι, το ρόδι, τα κρουτόν, και τα κυβάκια πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το αυγό.
Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.
Όταν θέλουμε να τη σερβίρουμε περιχύνουμε με τη σάλτσα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα κρουτον και ρόδι.
Καλή όρεξη!
Ανυπέρβλητη σαλάτα!!! Κάνεις