Σκαλτσούνια νηστίσιμα

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Τα σκαλτσούνια είναι ένα νηστίσιμο παραδοσιακό γλυκό. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και εδώ θα δούμε μια δοκιμασμένη συνταγή της μαμάς.

Καταρχήν χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο, και προσθέτουμε την ρετσίνα ή την μπύρα.Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπεικιν πάουντερ.

Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο "να ξεκουραστεί" για 1/2 ώρα.

Ανακατεύουμε το καρύδι με το πορτοκάλι ή την μαρμελάδα για να ετοιμάσουμε την γέμιση

Παίρνουμε ένα κομματάκι ζύμης στην χούφτα μας και το πλάθουμε, βάζοντας μέσα του ένα κουτάλι γέμιση, και κλείνουμε την ζύμη σε μισοφέγγαρο.

Ψήνουμε τα σκαλτσούνια για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε απο το φούρνο τα σκαλτσούνια, τα ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο (προαιρετικά) και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Τα σκαλτσούνια μας είναι έτοιμα! Εαν θέλουμε βάζουμε λίγη κανέλα για γαρνίρισμα.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
45 λεπτά προετοιμασία

Σχόλια

Μμμμμ, φαίνονται πολύ ωραία στη φωτογραφία!

Έψαχνα για κάτι εύκολο και νηστίσιμογλυκό με τα υλικά που έχω σπίτι αυτή τη στιγμή.την βρήκα , πάω να τα κάνω , ευχαριστώ παιδιά!

Προσθήκη νέου σχολίου

Μοιραστείτε το!


Βρείτε τις συνταγές μας παντού