Σπετζοφάι (βολιώτικο)

Συνταγή από mama-katerina | Ενημερώθηκε στις 04/08/2023

Αυτή εδώ είναι μια πολύ καλή συνταγή για σπετζοφάι, όπως το φτιάχνουν στο Βόλο. Να ξέρετε ότι το σπετζοφάι (ή αλλιώς σπεντζοφάι ή σπετσοφάι το λέτε όπως θέλετε) είναι 100% παραδοσιακό φαγητό της Ελληνικής κουζίνας που όμως το φτιάχνουν και στην Ιταλία! Χαρακτηρίζεται από τα τηγανισμένα χωριάτικα λουκάνικα που δένουν ιδανικά με σάλτσα από γλυκιές πιπεριές και ντομάτα (κάποιοι βάζουν και κρεμμύδι). Στην Ελλάδα είναι πασίγνωστα το σπετζοφάι Πηλίου και το σπετζοφάι με φασόλια γίγαντες. Αυτή εδώ η συνταγή είναι για σπετζοφάι Πηλίου. Αν βρείτε και βολιώτικο λουκάνικο θα το ευχαριστηθείτε! Δοκιμάστε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε.

Εκτέλεση συνταγής

Χαράξτε τις πιπεριές με ένα μαχαιράκι κατά μήκος.

Βάλτε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε ελαφρά τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε τις και φυλάξτε τις.

Καθαρίστε το τηγάνι και προσθέστε το υπόλοιπο λάδι.

Βάλτε μέσα στο τηγάνι τα λουκάνικα και ψήστε τα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Βάλτε και τις πιπεριές και περιχύστε με τη σάλτσα ντομάτας. Αφήστε να μαγειρευτεί το σύνολο μέχρι να φύγουν τα ζουμιά και να πήξει η σαλτσούλα. Σερβίρετε το σπετζοφάι ζεστό.

Σερβίρετε δίπλα και ωραία φέτα και  ψωμάκι, και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Τα υλικά είναι για 4 άτομα. 
  • Αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε μέσα και κομματάκια μελιτζάνας αφού πρώτα τα τηγανίσετε ελαφρά, αλλά και 1-2 σκελίδες σκόρδο αν σας αρέσει η γεύση του.
Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.3 (110 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας