Κερκυραϊκό γλυκό με γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 26/07/2023

Μια συνταγή από το νησί της Κέρκυρας, για ένα πολύ δροσιστικό επιδόρπιο που θα σας αρέσει πολύ. Το πιο απολαυστικό γλυκό με γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα. Ελαφρύ και εύκολο. Η συνταγή είναι για 5 μπολάκια. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, μεγάλο
  • 3 γιαούρτια με πλήρη λιπαρά (750 γρ.)
  • 1 πακέτο μπισκότα Πτι-Μπερ
  • Ξύσμα μισού λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα σιγά-σιγά και προς μια κατεύθυνση (για να μη νερουλιάσει) και οπωσδήποτε μόνο με το χέρι.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.

Το αφήνουμε περίπου 2 ώρες.

Κατόπιν, τρίβουμε τα μπισκότα.

Τέλος, παίρνουμε 4-5 (ανάλογα με το μέγεθος) μεσαία μπολάκια και βάζουμε στο καθένα εναλλάξ στρώσεις από τα μπισκότα και το μείγμα γιαουρτιού, δηλαδή μία στρώση μπισκότα, μία στρώση μείγμα γιαουρτιού κ.ο.κ., μέχρι να τελειώσουν.

Το Κερκυραϊκό γλυκό μας με γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Ενδεχομένως να μη χρειαστεί όλο το πακέτο με τα μπισκότα, για αυτό δε χρειάζεται να τα τρίψουμε εξ' αρχής όλα. Αν όμως μας αρέσουν πολύ μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε όλα και η αναλογία των στρώσεων μας να είναι 2:1 ή και 3:1 υπέρ των μπισκότων. Δεν υπάρχουν κανόνες, όλα εξαρτώνται από τις δικές μας προτιμήσεις!
  • Για έξτρα γεύση, γαρνίρουμε το γλυκό με κομμάτια φρούτων ή κομπόστα.
  • Αν θέλουμε να κάνουμε το γλυκό πιο ελαφρύ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι με λιγότερα λιπαρά (τύπου 2%), αλλά με ιδιαίτερη προσοχή στο ανακάτεμα, γιατί θα νερουλιάζει πιο εύκολα...

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 3.8 (19 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας