Παπαρδέλες με Κιμά, για χορταστικό μεσημεριανό!

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Αν έχετε λίγο κιμά στην κατάψυξη και θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο και θρεπτικό φαγητό για την οικογένεια, τα ζυμαρικά είναι η πιο εύκολη και γενικά αποδεκτή λύση - ειδικά αν έχετε παιδάκια που κάνουν σαν τρελά για μακαρόνια. Εδώ θα δούμε μια πολύ εύκολη συνταγή για παπαρδέλες με κιμά.

Σε ένα κατσαρολάκι ή ένα μεγάλο τηγάνι, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι στο ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε τον κιμά μας.

Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πάρει χρώμα (δηλαδή να γκριζάρει ο κιμάς).

Παράλληλα, ψιλοκόβουμε τις ντομάτες (ή τις τρίβουμε στον τρίφτη) και μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα ανακατεύουμε με τον κιμά.

Προσθέτουμε από ένα κουταλάκι ντοματοπελτέ και ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα.

Αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα (μέχρι να δέσει). Στο τέλος, σβήνουμε τον κιμά με το λευκό κρασί και κατεβάζουμε το κατσαρόλι από την φωτιά.

Τώρα, βράζουμε τις παπαρδέλες (όπως λέει η συσκευασία τους, σε αλατισμένο περίπου 3 λεπτά), στραγγίζουμε και τις καίμε με λίγο ελαιόλαδο, αν θέλουμε.

Βάζουμε τις παπαρδέλες σε πιάτα και απλώνουμε όσο κιμά θέλουμε πάνω τους.

Οι παπαρδέλες με κιμά είναι έτοιμες. Καλή μας όρεξη!!!

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 


Βρείτε τις συνταγές μας παντού