Σούπερ Ντιπ για… να γλιστράει…

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Λίγη σος για να γλιστράει έλεγε η διαφήμιση κι άδικο δεν είχε. Ό,τι και να λέμε, η σάλτσα –η κάθε σάλτσα- δίνει γεύση στη ζωή μας κι απογειώνει κάθε φαγητό. Σε αυτό το πνεύμα θα κινηθούμε κι εμείς και θα σας προτείνουμε ένα σούπερ ντιπ (ή "αλοιφή" όπως το λένε στη Βόρεια Ελλάδα) που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι σας, αποφεύγοντας τις έτοιμες σάλτσες που πέραν του ότι είναι γεμάτες συντηρητικά, είναι και ακριβές για την τσέπη μας.

Η «μαγκιά» του εν λόγω ντιπ είναι ότι μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τα γούστα σας και να συνοδέψει πολλές διαφορετικές επιλογές σας.

Περιμένετε λοιπόν κόσμο στο σπίτι και θέλετε κάτι να προσφέρετε; Κάτι που να δείχνει ότι δεν τους «ξεπετάτε» αλλά είστε φιλόξενοι και super μαγειρικά ψαγμένοι; Σας έχουμε τη λύση. Είναι εύκολο, γρήγορο και θα το λατρέψουν ακόμη και οι πιο δύσκολοι κριτές: τα παιδιά!

Πως φτιάχνετε το σούπερ ντιπ

Ψιλοκόβετε  το φρέσκο κρεμμυδάκι (το λευκό και λίγο από το πράσινο μέρος του) και το προσθέτετε στο γιαούρτι.

Ανάλογα του τι γεύση θέλετε, ξινή ή πιο γλυκιά, βάζετε τις αντίστοιχες κουταλιές μαγιονέζας. 3 γεμάτες κουταλιές θα σας δώσουν ένα γλυκό ντιπ. Αντίστοιχα 2 κουταλιές μαγιονέζας, θα δώσουν προβάδισμα στο γιαούρτι, κάνοντας το ντιπ πιο ξινό. Γενικά «παίζετε» με τις αναλογίες μέχρι να βρείτε την ισορροπία γεύσης που ταιριάζει στα γούστα σας. Ιδανικά, για ένα ισορροπημένο, γλυκόξινο ντιπ, ακολουθείτε τη δοσολογία που σας δίνουμε.

Προσθέτετε λίγο ξύδι, ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όχι βέβαια ότι αλλάζει κάτι αν το πιπέρι δεν είναι «της στιγμής» αλλά το άρωμα του πιπεριού που βγαίνει από το μύλο, δεν παίζεται!

Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε ένα μπολ.

Μπορείτε να συνοδεύσετε το σούπερ ντιπ με πατατάκια (ιδανικά κλασική γεύση ή μπάρμπεκιου) κομμένα αγγουράκια και καροτάκια, σαν βάση για καναπεδάκια σολωμού ή αλλαντικού, καθώς και σαν σος για κεφτεδάκια και λουκανικάκια κοκτέιλ. Κοινώς, είναι ό,τι πρέπει για finger food σε μια βραδιά στο σπίτι. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε.

Υ.Γ Τα παιδιά αγαπούν να βουτούν τις πατάτες τους στο ντιπ. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι κοινές σος έχουν πολλές θερμίδες, αυτό, καθώς έχει βάση το γιαούρτι, είναι σαφώς πιο υγιεινό. Αν μάλιστα προτιμήσετε γιαούρτι με λίγα λιπαρά (ιδανικά 2% κι όχι 0% που είναι πιο «αραιό», οι θερμίδες μειώνονται ακόμη περισσότερο.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 


Βρείτε τις συνταγές μας παντού