Τρουφάκια μερέντας με στέβια, απόλαυση δίχως τύψεις

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η συνταγή για το πιο λαχταριστό γλυκάκι που έχετε φάει ποτέ. Εύκολα τρουφάκια μερέντας με στέβια! Φτιάχνονται γρήγορα και είναι ιδανικά για κέρασμα αλλά και για όσους κάνουν διατροφή. Απολαύστε τα χωρίς τύψεις!

Υλικά συνταγής

  • 2 κουβερτούρες με στέβια των 125 γρ.
  • 1 μικρή σοκολάτα dark με φουντούκια, με στέβια
  • 1 φλ.τσ. μερέντα με στέβια
  • Μισό φλ.τσ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1 φλ.τσ. γκοφρέτα με φουντούκια
  • 100 γρ. μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
  • 30 ολόκληρα φουντούκια (περίπου)
  • 1 κ.σ. κονιάκ

Για την επικάλυψη:

  • 1 κούπα ινδοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά σπάμε την κουβερτούρα και τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μερέντα και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια θρυμματίζουμε σε πολύ μικρά κομματάκια τις γκοφρέτες και τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο μείγμα λιωμένης σοκολάτας-μερέντας ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.

Έπειτα προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το κονιάκ,  ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να παγώσει λίγο (όχι απαραίτητα στο ψυγείο).

Τέλος αφού κρυώσει και σταθεροποιηθεί,  πλάθουμε μικρά μπαλάκια περικλείοντας ένα ολόκληρο φουντούκι στο εσωτερικό τους και τυλίγουμε με ινδοκάρυδο.  

Τα τρουφάκια μερέντας με στέβια είναι έτοιμα.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να επικαλύψουμε τα τρουφάκια με τρούφα, ή τριμμένα φουντούκια ή αμύγδαλα ή ακόμη και λιωμένη κουβερτούρα, αν δεν μας αρέσει το ινδοκάρυδο!
  • Αντί για κονιάκ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποιο άλλο ποτό.

Άλλες συνταγές

Πηγή εικόνας: ewoman.gr

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας