Χαλβάς πολίτικος σιμιγδαλένιος, το παραδοσιακό γλυκό!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 01/06/2023

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και παραδοσιακό γλυκό. Χαλβάς πολίτικος σιμιγδαλένιος. Ένα κλασικό, σπιτικό γλυκό για όλες τις ώρες και ιδιαίτερα αγαπητό την περίοδο της νηστείας. Θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά συνταγής

  • 2 μισή κούπες σιμιγδάλι, χοντρό
  • 250 γρ. βούτυρο, φρέσκο
  • 50 γρ. κουκουνάρια
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 κούπες γάλα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ροδίζουμε τα κουκουνάρια με το μισό βούτυρο.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και, όταν λιώσει , ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

Πάνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για 15 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην καεί το σιμιγδάλι.

Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα έχουμε τη ζάχαρη λιωμένη σε καυτό γάλα.

Ρίχνουμε το μείγμα καυτό μέσα στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια.

Επειδή το μείγμα φουσκώνει, αποσύρουμε την κατσαρόλα για 1 λεπτό και ύστερα την ξαναβάζουμε στη φωτιά, ανακατώνοντας μέχρι να απορροφήσει όλο το γάλα, ενώ έχουμε κατεβάσει την θερμοκρασία στο πιο χαμηλό.

Όταν το σιμιγδάλι γίνει μια μπάλα γύρω από το κουτάλι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα.

Έπειτα κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε για 1 ώρα.

Τέλος, με ένα πιρούνι, αρχίζουμε να θρυμματίζουμε το χαλβά για να γίνει σπυρωτός αφράτος και ανάλαφρος.

Σερβίρουμε τον χαλβά γαρνιρισμένο με κανέλα.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Αντί για βούτυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη η ελαιόλαδο.
  • Αντικαθιστούμε το γάλα με νερό.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για χαλβά

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας