Σοκολατένιες διακοσμήσεις: Έξυπνα τρικ για τα γλυκά σας

Αγαπάτε τη ζαχαροπλαστική και θέλετε να δώσετε στα γλυκά σας μια ενδιαφέρουσα νότα με σοκολάτα; Δείτε τις παρακάτω τεχνικές  και απογειώσετε την εμφάνιση των γλυκών σας!

Σοκολατένια κολάρα: Διακόσμηση για τα κέικ και τσιζ κέικ

  • Όταν βγάλετε το κέικ η το τσίζ κέικ από το ταψί, το ακουμπάτε σε επιφάνεια εργασίας ή σε πιατέλα. Μετράτε το ύψος του γλυκού και υπολογίζετε 1 εκ.
  • Στη συνέχεια κόβετε μια λωρίδα από χαρτί ψησίματος στο ύψος που έχετε υπολογίσει και σε μήκος τόσο ώστε να τυλίγει την περίμετρο του γλυκού προσθέτοντας και 2 εκ. παραπάνω.
  • Αλείφετε το χαρτί ψησίματος με ένα λεπτό στρώμα λιωμένης σοκολάτας, αφήνετε στην άκρη να πήξει και τυλίγετε, όσο ακόμα είναι μαλακή γύρω από το γλυκό με το χαρτί προς τα έξω.
  • Βάζετε στο ψυγείο για λίγα λεπτά να πήξει η σοκολάτα και ξεκολλάτε προσεκτικά το χαρτί. Μπορείτε, επίσης, να ζωγραφίσετε το κολάρο με σχέδια από λιωμένη λευκή σοκολάτα που θα κάνετε με πιρούνι ή λεπτό πινέλο ζαχαροπλαστικής, αφού ξεκολλήσετε το χαρτί.

Καλαθάκια από σοκολάτα

  • Απλώνετε λιωμένη σοκολάτα ομοιόμορφα σε κύκλους επάνω σε χαρτί ψησίματος (περίπου 18 εκ. διάμ.)
  • Κόβετε το χαρτί γύρω από τη σοκολάτα και το ακουμπάτε σε αναποδογυρισμένο φλιτζάνι η κουτί κονσέρβας.
  • Το αφήνετε να πήξει φτιάχνοντας πιέτες όσο είναι ακόμα μαλακή η σοκολάτα και ξεκολλάτε προσεκτικά το χαρτί. Για να γίνει το καλαθάκι πιο σταθερό και να μη σπάει εύκολα, αλείφετε με πινέλο ζαχαροπλαστικής λιωμένη σοκολάτα επάνω στην πρώτη στρώση, αφήνοντας να πήξει η σοκολάτα πριν στρώσετε την επόμενη.

Πώς θα φτιάξετε κι άλλα σοκολατένια σχέδια;

σοκολατένια σχέδια

  • Για να ετοιμάσετε θα χρειαστείτε ένα μικρό κορνέ με πολύ λεπτό τελείωμα, το οποίο γεμίζετε με λιωμένη σοκολάτα. Μπορείτε αντί για κορνέ, να χρησιμοποιήσετε πλαστικό σακουλάκι κουζίνας και να κόψετε μια μικρή γωνία από τη μία άκρη.
  • Σχηματίστε κύκλους σπιράλ, αστέρια, γράμματα ή άλλα σχήματα σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αφήνετε τη σοκολάτα να πήξει και ξεκολλάτε προσεκτικά τα σχήματα. Τα κολλάτε σε γλυκά η διακοσμείτε την επιφάνεια τους. Μπορείτε να τα φτιάξετε με κουβερτούρα, σοκολάτα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα.

Μπούκλες σοκολάτας

Μπούκλες σοκολάτας

  • Αδειάζετε λιωμένη σοκολάτα σε επιφάνεια εργασίας. Μόλις κρυώσει, χωρίς να σκληρύνει πολύ, την τρίβουμε με κοφτερό μαχαίρι σχηματίζοντας έτσι μπούκλες. Αν η σοκολάτα πήξει πολύ, οι μπούκλες θα σπάνε ή θα βγαίνουν μικρές.
  • Μπορείτε να κάνετε μπούκλες ριγέ αν ρίξετε λιωμένη σοκολάτα σε επιφάνεια και χαράξετε την επιφάνεια της με πιρούνι. Μόλις πήξει, ρίχνετε στις χαρακιές διαφορετικό χρώμα λιωμένης σοκολάτας. Αφήνετε να πήξει και κόβετε πάλι μπούκλες με τον ίδιο τρόπο. Μπορείτε ακόμα να αδειάσετε λιωμένη σοκολάτα σε γραμμές σε διαφορετικά χρώματα, τη μια δίπλα στην άλλη.
  • Για μικρές μπούκλες σοκολάτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ειδικό εργαλείο που καθαρίζετε πατάτες, χωρίς να λιώσετε τη σοκολάτα.

Κυπελλάκια σοκολάτας

  • Τα παγωτά, τα σορμπέ, αλλά και η μους σοκολάτας φαίνονται πιο εντυπωσιακά όταν τα σερβίρετε μέσα σε κομψά κυπελλάκια σοκολάτας. Για να τα φτιάξετε, σκεπάζετε το εσωτερικό από ατομικά φορμάκια με διαφανή και τα γεμίζετε με νερό.
  • Τα βάζετε στην κατάψυξη, ώσπου να παγώσει το νερό.
  • Λιώνετε τη σοκολάτα και βγάζετε τον πάγο από τα φορμάκια κρατώντας τα από τη διαφανή μεμβράνη.
  • Βουτάτε αμέσως το παγωμένο κομμάτι στη λιωμένη σοκολάτα για να πάρει το σχήμα από το φορμάκι.
  • Μόλις η σοκολάτα πήξει (περίπου 1 με 1μιση λεπτό) την αφήνουμε να ξεκολλήσει και συνεχίζετε να φτιάχνετε όλα τα κυπελλάκια που θέλετε.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για σοκολατένια γλυκά

Οι νέες συνταγές μας