Τσιπούρα ψητή

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Πλένουμε τις τσιπούρες και βγάζουμε τα λέπια (φορέστε πανοπλία και καλά ξεμπερδέματα!).

Βάζουμε κάθε μία τσιπούρα ξεχωριστά σε λαδόκολλα, και τις ρίχνουμε αλάτι και από τις δύο μεριές.

Έπειτα κόβουμε τα λεμόνια σε ροδέλες, τα απλώνουμε και στις δύο πλευρές του ψαριού και βάζουμε πάνω σε κάθε τσιπούρα από ένα κλωναράκι δεντρολίβανο.

Τυλίγουμε τις τσιπούρες στις λαδόκολλες και τις βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθούν για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.

Στη μιάμιση ώρα, τις βγάζουμε από το φούρνο, τις ξετυλίγουμε, ρίχνουμε μπόλικο λαδολέμονο, και καλή μας όρεξη!

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Κατηγορία συνταγής: 
Μερίδες: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
20 λεπτά προετοιμασία
Χρόνος ψησίματος: 

Σχόλια

Φυσικά, όταν ξύνουμε τα λέπια από τις τσιπούρες, χαράζουμε την κοιλιά τους και αφαιρούμε τα εντόσθια... Μετά ξεπλένουμε καλά.

Το αναφέρω για όσους κάνουν τσιπούρα για πρώτη φορά και δεν ξέρουν αυτήν την μικρή "λεπτομέρεια" (όπως εγώ τις προάλλες χαχα)...

δεν την ήξερες, εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε???????????

Ε, ένα πουλάκι μου είπε :)

Μου είπε ακόμα ότι μπορείς να κόψεις και να αφαιρέσεις τελείως το κεφάλι της τσιπούρας πριν το ψήσιμο.

Αν και αυτό δεν είναι σωστό αν έχετε γατάκι στο σπίτι... Τι θα φάει αυτό δηλαδή; ;)

ε βεβαια κριμα ειναι και αυτο το καημενο, θελει να φαει....παντως η συνταγη ειναι τοσο νοστιμη που το μονο που μενει για το γατακι ειναι το κοκκαλο...και το κεφαλι εχει ψαχνο μεσα....

Προσθήκη νέου σχολίου

Μοιραστείτε το!


Βρείτε τις συνταγές μας παντού