Τυροπιτάκια κουρού

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Τα τυροπιτάκια κουρού είναι πολύ συνηθισμένα τον τελευταίο καιρο, και ειδικά τα παιδάκια τρελαίνονται για αυτά.

Για να φτιάξουμε τυροπιτάκια κουρού, ακολουθούμε την παρακάτω εύκολη διαδικασία:

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι και την σόδα αφου πρώτα τα κοσκινήσουμε.Προσθέτουμε και 1/2 κουταλάκι αλάτι. Προς το τέλος συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι μας.

Μόλις τα υλικά ενοποιηθούν και σχηματιστεί μία ομοιόμοφρη ζύμη, σταματάμε το ανακάτεμα και αφήνουμε την ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε την φέτα, το ανθότυροτην ρίγανη και τα 2 αυγά. Ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και ανοίγουμε σε μικρά στρογγυλά πιτάκια.
Τοποθετούμε στη μέση 1 κουταλάκι απο την γέμιση και κλείνουμε την ζύμη σε μισοφέγγαρο.

Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε επάνω του αντικολλητικό χαρτί.

Απλώνουμε τα τυροπιτάκια κουρού στο ταψί.

Ανακατεύουμε σε ένα φλιτζάνι τον κρόκο του αυγού με το γάλα, και αλείφουμε την επιφάνεια κάθε κουρού με αυτό το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Κατηγορία συνταγής: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Μιάμιση ώρα προετοιμασία

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Βασιλόπιτα

Μια καταπληκτική συνταγή για βασιλόπιτα! Στο μπολ του μιξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα αυγά και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την...

Συνταγές για κρεατικά

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Αυτή εδώ είναι η πιο απλή αλλά και πιο γευστική συνταγή για σουτζουκάκια σμυρνέικα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε από το μίγμα, το...

Συνταγες με κοτοπουλο

Κόκορας παστιτσάδα

Πλένουμε και κόβουμε στα τέσσερα τον κόκκορα (και κότα να είναι το ίδιο κάνει!). Τον βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα με το λάδι, σε χαμηλή φωτιά και σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα....

Ψάρια & Θαλασσινά

Γαύρος ξυδάτος

Ένας καταπληκτικός ουζομεζές!!! Ετοιμάζουμε τον γαύρο: Αφαιρούμε το κεφάλι και την ραχοκοκαλιά. Δηλαδή με το ένα χέρι κρατάμε το γαύρο και με το άλλο τραβάμε το κεφάλι προς το μέρος της κοιλιάς....

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Κρεατόπιτα Κεφαλονίτικη

Καταρχήν βράζουμε το μοσχάρι σε μια κατσαρόλα, ξαφρίζοντάς το όταν χρειάζεται, δηλαδή βγάζοντας το υπόλειμμα που βγαίνει στην επιφάνεια. Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε και την καθαρισμένη πατάτα να...

Μοιραστείτε το!