Τυροπιτάκια κουρού

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Τα τυροπιτάκια κουρού είναι πολύ συνηθισμένα τον τελευταίο καιρο, και ειδικά τα παιδάκια τρελαίνονται για αυτά.

Για να φτιάξουμε τυροπιτάκια κουρού, ακολουθούμε την παρακάτω εύκολη διαδικασία:

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι και την σόδα αφου πρώτα τα κοσκινήσουμε.Προσθέτουμε και 1/2 κουταλάκι αλάτι. Προς το τέλος συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι μας.

Μόλις τα υλικά ενοποιηθούν και σχηματιστεί μία ομοιόμοφρη ζύμη, σταματάμε το ανακάτεμα και αφήνουμε την ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε την φέτα, το ανθότυροτην ρίγανη και τα 2 αυγά. Ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και ανοίγουμε σε μικρά στρογγυλά πιτάκια.
Τοποθετούμε στη μέση 1 κουταλάκι απο την γέμιση και κλείνουμε την ζύμη σε μισοφέγγαρο.

Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε επάνω του αντικολλητικό χαρτί.

Απλώνουμε τα τυροπιτάκια κουρού στο ταψί.

Ανακατεύουμε σε ένα φλιτζάνι τον κρόκο του αυγού με το γάλα, και αλείφουμε την επιφάνεια κάθε κουρού με αυτό το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Κατηγορία συνταγής: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Μιάμιση ώρα προετοιμασία

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Μπισκότα κανέλας απο τη Νορβηγία

Καταπληκτικά μπισκοτάκια με κανέλα απο την Νορβηγία. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Turid που μας έδωσε αυτην την συνταγή. Καταρχήν, βγάζουμε το βούτυρο απο το ψυγείο και και το αφήνουμε να πάρει...

Συνταγές για κρεατικά

Μπριζόλες μεθυσμένες με σάλτσα κρασιού και τσιπς πατάτας

Μια πολύ καλή και σχετικά ελαφριά συνταγή για μερακλίδικο τραπέζωμα. Απογειώστε τους καλεσμένους σας μαγειρεύοντας μπριζόλες στον φούρνο με σάλτσα κρασιού και γαρνιτούρα από πατάτα και τυριά, σαν...

Συνταγες με κοτοπουλο

Ριζότο με κοτόπουλο

Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για πεντανόστιμο ριζότο με κοτόπουλο. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε ρύζι καρναρόλι που είναι το καλύτερο για ριζότο και όπως λένε το αγαπημένο των σεφ για την αντοχή του στο...

Ψάρια & Θαλασσινά

Γαύρος ξυδάτος

Ένας καταπληκτικός ουζομεζές!!! Ετοιμάζουμε τον γαύρο: Αφαιρούμε το κεφάλι και την ραχοκοκαλιά. Δηλαδή με το ένα χέρι κρατάμε το γαύρο και με το άλλο τραβάμε το κεφάλι προς το μέρος της κοιλιάς....

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Σφολιατάκια με τυρί

Αυτά τα σφολιατάκια με τυρί είναι από τα πιο εύκολα και τα πιο γνωστά. Όλοι οι φούρνοι τα πουλάνε, όμως εμείς θα σας δείξουμε μια συνταγή χωρίς καθόλου βούτυρο. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη:...

Μοιραστείτε το!