Κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Αλέθουμε τις ντομάτες σε ένα multi (αν έχουμε χρόνο και όρεξη βγάζουμε πρώτα τη φλύδα τους και βάζουμε στο multi και την κουταλιά ντοματοπελτέ, διαφορετικά την προσθέτουμε στο τηγάνι αργότερα).

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το βασιλικό. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμυδάκι, το σκορδάκι και τον βασιλικό. Σωτάρουμε για 5', και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και τα μπαχαρικά. Βράζουμε μέχρι να μείνει πολύ λίγο κρασάκι, και τότε προσθέτουμε το ντοματοπολτό (μην ξεχάσετε την κουταλιά ντοματοπελτέ!) μαζί με τη ζάχαρη.

Εδώ έρχεται το μυστικό! Δεν αφήνουμε ΠΟΤΕ τη σάλτσα να βράσει μόνη της. Αντίθετα την ανακατεύουμε με αγάπη συνεχώς. Μόλις δούμε να μαζεύει τα υγρά της ή να γίνεται όσο κόκκινη και παχύρευστη θέλουμε (εδώ οι απόψεις διίστανται! :)) την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Είμαστε έτοιμοι. Αν έχουμε βράσει ήδη τα μακαρόνια (Melissa είπαμε...) απλώνουμε όση κόκκινη σάλτσα θέλουμε πάνω στα ζυμαρικά, προσθέτουμε αγνό κεφαλοτύρι νάξου ή μυτιλήνης (μην ακούτε τους άσχετους που λένε για παρμεζάνα...) και απολαμβάνουμε τα μακαρόνια μας...

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Κατηγορία συνταγής: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
20 λεπτά προετοιμασία

Προσθήκη νέου σχολίου

Μοιραστείτε το!


Βρείτε τις συνταγές μας παντού