Κοκκινιστά μοσχοχτάποδα με παπαρδέλες

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Τα μοσχοχτάποδα είναι οι "φτωχοί συγγενείς" του χταποδιού. Παλιότερα, δεν τα είχαμε σε μεγάλη υπόληψη, λόγω της αδύναμης γεύσης τους σε σχέση με τα χταπόδια, αλλά αν τα "ενισχύσουμε" με αρκετά μυρωδικά μπορούμε να φτιάξουμε πολύ νόστιμα φαγητά. Όπως για παράδειγμα, κοκκινιστά μοσχοχτάποδα με παπαρδέλες.

Καταρχήν, πλένουμε τα και σουρώνουμε μοσχοχτάποδα.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε τα μοσχοχτάποδα και ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσουν. Μετά από 10 λεπτά τα σβήνουμε με κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το κρασάκι, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ντοματάκια, τον πελτέ, ένα ποτήρι χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και μπόλικο πιπέρι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά. Προς το τέλος, προσθέτουμε και τον μαϊντανό.

Παράλληλα, βράζουμε τις ταλιατέλες για 8-10 λεπτα, και τις σουρώνουμε.

Σερβίρουμε τα μοσχοχτάποδα με τις ταλιατέλες, ενώ είναι ακόμα ζεστές, περιχύνοντας με σάλτσα από την κατσαρόλα και αρκετό ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
20 λεπτά προετοιμασία

Σχόλια

Μπορούμε να προσθέσουμε και κύμινο ή πορτοκάλι αν θέλουμε πιο ξεχωριστή γεύση!

Για όσους δεν ξέρουν τα μοσχοχτάποδα, είναι μικρά χταποδάκια. Εδώ υπάρχουν εικόνες και φωτογραφίες:

http://www.naspor.gr/useful/db_sea_life/db_sea_life_01.htm

άλλο θαλασσινό που να ταιριάζει;

Προσθήκη νέου σχολίου

Μοιραστείτε το!


Βρείτε τις συνταγές μας παντού