Μακαρόνια με τόνο

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Για τη σάλτσα:

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το ρίχνουμε στο λάδι να σωταριστεί για λίγο. Δεν το αφήνουμε πολύ!  Ανοίγουμε την κονσέρβα με τον τόνο και την συσκευασία με τις ψιλοκομμένες ντομάτες (ας είναι και ντοματοχυμός δεν πειράζει!) και τα ρίχνουμε και αυτά στο λάδι. Αν θέλουμε, μπορούμε να λειώσουμε το ψάρι με το πηρούνι, διαφορετικά το αφήνουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε ακόμα το κουταλάκι ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τον βασιλικό.
Ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε την κουταλιά της ζάχαρης και σκεπάζουμε το κατσαρολάκι. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Που και που ανακατεύουμε και αν δούμε ότι χρειάζεται ρίχνουμε ακόμα λίγο νερό (ανάλογα και το πως προτιμάμε τη σάλτσα). Όταν δούμε ότι η σάλτσα μας έχει δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και σβήνουμε αν θέλουμε με λίγο κόκκινο κρασάκι (μισό ποτηράκι του κρασιού αρκεί...)

Για τα μακαρόνια, ακολουθούμε τις οδηγίες: παράλληλα με την ετοιμασία της σάλτσας, τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 8 λεπτά και μόλις δούμε ότι είναι έτοιμα, σουρώνουμε και σωτάρουμε αν θέλουμε με λίγο βούτυρο.

Βάζουμε στα πιάτα μας όσα μακαρόνια θέλουμε, περιχύνουμε με σάλτσα και τυράκι και καλή μας όρεξη!


Κατηγοριοποίηση συνταγής
Κατηγορία συνταγής: 
Μερίδες: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
10 λεπτά προετοιμασία

Σχόλια

Τρομερή συνταγή ... ένα μεγάλο ευχαριστώ! :)

Αξίζει! Μια φορά την εβδομάδα, τρώω τη συγκεκριμένη μακαρονάδα με τόνο, κάτι ξέρω... :)

bravo elenaki!!!! E re ti mageirises gvazei to neo irakleio!!!! Molis efaga ti makaronada sou kai gleifw ta daxtila mou!!! Eleni Trigazi (an me 8imasai apo to sxoleio)\

Προσθήκη νέου σχολίου

Μοιραστείτε το!


Βρείτε τις συνταγές μας παντού