Μιλφέιγ σοκομερέντα με βύσσινο, η διαφορετική συνταγή!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 10/08/2023

Η συνταγή για ένα μιλφέιγ διαφορετικό από τ' άλλα, που θα γλυκάνει όλες τις στιγμές με τη γεμάτη σοκολατένια γεύση του. Δοκιμάστε αυτό το μοναδικό μιλφέιγ σοκομερέντα με βύσσινο και θα μας θυμηθείτε. Απόλαυση σε κάθε μπουκιά!

Υλικά συνταγής

  • 2 φύλλα σφολιάτα

Για την κρέμα:

  • 350 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό + 2 κρόκους
  • 40 γρ. κορν φλαουρ
  • 140 γρ. κουβερτουρα
  • 2 κ.σ γεμάτες μερέντα

Για την σαντιγί:

  • 1  Ερμολ
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • Ζάχαρη άχνη (αναλόγως το πόσο γλυκιά την θέλουμε)
  • Γλυκό βύσσινο, σφραγισμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου την σφολιάτα, αφού πρώτα την χτυπήσουμε με πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και κοσκινιζοντας ζάχαρη άχνη για να παραμείνει τραγανό και αφράτο.

Την κόβουμε ανάλογα με την πιατέλα ή το σκεύος που θα την τοποθετήσουμε για να σερβιριστεί.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη μερέντα και την κουβερτούρα και ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά περιμένουμε να πήξει.

Μόλις είναι έτοιμη κατεβάζουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε τη μερέντα και την κουβερτούρα.

Κατόπιν ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με σελοφάν καλύπτοντας όλη την επιφάνεια για να μη μας κάνει κρούστα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Τέλος ετοιμάζουμε τη σαντιγί (Ερμολ),  χτυπάμε μαζί με κρέμα γάλακτος βάζοντας σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεί.

Είμαστε έτοιμοι λοιπόν για στήσιμο: σφολιάτα, κρέμα σοκομερέντα, βύσσινα, σφολιάτα, σαντιγί, νιφάδες κουβερτούρα, λίγη κοσκινισμένη άχνη, ελάχιστο σιρόπι από το βύσσινο που στραγγίξαμε και έτοιμοι για απόλαυση!

Συμβουλές

  • Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο τριμμένο φιστίκι.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για μιλφέιγ

Πηγή: ewoman.gr

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας