Υλικά Συνταγής
Η συνταγή για το πιο ανάλαφρο γλυκό. Το μιλφέιγ στη γαλλική γλώσσα σημαίνει χίλια φύλλα. Με σφολιάτα και βελούδινη κρέμα δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε. Θα αρέσει σε όλους!
Υλικά συνταγής
- 2 κούπες γάλα
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- Μισή κούπα ζάχαρη
- Λίγη ζάχαρη άχνη
- Σφολιάτα, ψημένη
- Φράουλες
- 250 γρ. σαντιγί
- 2 κροκάδια
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά διαλύουμε σε λίγο γάλα το κορν φλάουρ.
Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε να βράσει με τις βανίλιες και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να πήξει.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα κροκκάδια, τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί.
Βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο έτοιμη σφολιάτα και την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να καεί.
Έπειτα σπάμε τα φύλλα της σφολιάτας σε κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μία πιατέλα το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο να σχηματίζουν βάση.
Επάνω στη σφολιάτα βάζουμε κρέμα αναμιγμένη με σαντιγί.
Έπειτα ξαναβάζουμε κομμάτια σφολιάτας.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τέλος βάζουμε 1-2 φράουλες για διακόσμηση.
Το μιλφέιγ είναι έτοιμο.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Το μιλφέιγ δεν πρέπει να μπει καθόλου ψυγείο για να παραμείνει τραγανό κι απολαυστικό.
Σχετικές συνταγές
- Μιλφέιγ με κρέμα πατισερί, ανεπανάληπτη γεύση!
- Απολαυστικό μιλφέιγ με αφράτη κρέμα
- Εύκολο μιλφέιγ, τραγανή γλύκα
- Σπιτική ζύμη σφολιάτας, η παραδοσιακή συνταγή!
- Σπιτική και γλυκιά κρέμα ζαχαροπλαστικής