Εύκολο μιλφέιγ, τραγανή γλύκα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 19/07/2023

Μια γλυκιά συνταγή που θα αγαπήσετε να φτιάχνετε στο σπίτι. Εύκολο μιλφέιγ, το τραγανό και άκρως απολαυστικό γαλλικό γλυκό (το οποίο στην Αμερική λέγεται Napoleon). Όπως και να'χει, σίγουρα δε θα μείνει κομμάτι. Απολαύστε το!

Υλικά συνταγής

  • 2 κούπες γάλα
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • Λίγη ζάχαρη άχνη
  • Φύλλα σφολιάτας, ψημένα
  • 250 γρ. σαντιγί
  • 2 κροκάδια  

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, διαλύουμε σε λίγο γάλα το κορν φλάουρ.

Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε να βράσει, με τις βανίλιες και τη ζάχαρη.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να πήξει.

Χτυπάμε τα κροκάδια και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί.

Βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο, έτοιμη σφολιάτα και την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να καεί.

Έπειτα, σπάμε τα φύλλα σφολιάτας σε κομμάτια.

Τα βάζουμε σε μία πιατέλα το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο να σχηματίζουν βάση.

Επάνω στη σφολιάτα, βάζουμε κρέμα αναμιγμένη με σαντιγί.

Ξαναβάζουμε κομμάτια σφολιάτας.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Τέλος, διακοσμούμε με ένα κορνέ ροζέτες εδώ και εκεί.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Βάζουμε 1 ή 2 φράουλες για διακόσμηση.

Σχετικές συνταγές

Εικόνα: Georges Seguin (Okki), CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (9 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας