Εύκολο μιλφέιγ, τραγανή γλύκα

Υλικά συνταγής

Μια γλυκιά συνταγή που θα αγαπήσετε να φτιάχνετε στο σπίτι. Εύκολο μιλφέιγ γαλλικό. Τραγανό και άκρως απολαυστικό. Σίγουρα δεν θα μείνει κομμάτι. Απολαύστε το!

Υλικά συνταγής

  • 2 κούπες γάλα
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • Λίγη ζάχαρη άχνη
  • Φύλλα σφολιάτας, ψημένα
  • 250 γρ. σαντιγί
  • 2 κροκάδια  

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, διαλύουμε σε λίγο γάλα το κορν φλάουρ.

Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε να βράσει, με τις βανίλιες και τη ζάχαρη.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να πήξει.

Χτυπάμε τα κροκάδια και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί.

Βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο, έτοιμη σφολιάτα και την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να καεί.

Έπειτα, σπάμε τα φύλλα σφολιάτας σε κομμάτια.

Τα βάζουμε σε μία πιατέλα το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο να σχηματίζουν βάση.

Επάνω στη σφολιάτα, βάζουμε κρέμα αναμιγμένη με σαντιγί.

Ξαναβάζουμε κομμάτια σφολιάτας.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Τέλος, διακοσμούμε με ένα κορνέ ροζέτες εδώ και εκεί.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Βάζουμε 1 ή 2 φράουλες για διακόσμηση.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: