Απολαυστικό μιλφέιγ με αφράτη κρέμα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 20/01/2022

Μια εύκολη συνταγή, για ένα γλυκό που θα σας ξετρελάνει. Απολαυστικό μιλφέιγ με αφράτη κρέμα. Τραγανό σε κάθε μπουκιά. Η μοναδική γεύση της κρέμας, σίγουρα θα σας κάνει να θέλετε και δεύτερο κομμάτι. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί φύλλο σφολιάτα
  • Κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 560 γρ. γάλα
  • 70 γρ. περίπου ζάχαρη
  • 4 κροκάδια
  • 3 βανίλιες
  • 7 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Βούτυρο αγελάδος
  • Αμύγδαλα, καβουρντισμένα

Για την σαντιγί

  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βάζουμε το περισσότερο γάλα μαζί με τις βανίλιες και τη ζάχαρη να βράσουν.

Ρίχνουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα, για να διαλυθεί και στη συνέχεια τα ρίχνουμε όλα στο βραστό γάλα μέχρι να πήξουν.

Στην συνέχεια, χτυπάμε τα κροκάδια, ρίχνουμε μέσα λίγη από την κρέμα και ανακατεύουμε.

Έπειτα, ρίχνουμε όλο το μίγμα στο βραστό γάλα.

Αδειάζουμε σε μπολ και βάζουμε μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας, για να μην πιάσει κρούστα.

Για τη σαντιγί, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια.

Παίρνουμε το 1/3 της σαντιγί και το αναμιγνύουμε με την κρέμα.

Για το φύλλο παίρνουμε 1 κουτί σφολιάτα, την ανοίγουμε και τη χωρίζουμε στα 4.

Βουτυρώνουμε και αναποδογυρίζουμε στο ταψί κάθε κομμάτι.

Μετά με ένα πιρούνι, κάνουμε τρύπες σε κάθε κομμάτι, για να φουσκώσει.

Το βάζουμε να ψηθεί στους 220 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά στην αρχή και μετά το κατεβάζουμε σε θερμοκρασία 150 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για άλλα 35 με 40 λεπτά.

Τοποθετούμε ένα φύλλο στην πιατέλα, γεμίζουμε με κρέμα ένα κορνέ και βάζουμε κρέμα στο φύλλο.

Ύστερα τοποθετούμε το άλλο φύλλο και βάζουμε κρέμα και σε αυτό.

Επάνω από τα δύο φύλλα, βάζουμε σαντιγί με το κορνέ και ρίχνουμε από πάνω αμύγδαλο καβουρντισμένο.

Τέλος, βάζουμε το γλυκό για λίγη ώρα στο ψυγείο, ώσπου να σφίξει.

Όταν σφίξει, το βγάζουμε από το ψυγείο και το σερβίρουμε.

Το μιλφέιγ μας είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και βούτυρο γάλακτος αντί για αγελαδινό.
  • Στα μισά του ψησίματος αναποδογυρίζουμε το φύλλο της σφολιάτας με προσοχή και πιέζουμε με μια πετσέτα την επιφάνεια με τις παλάμες μας. Με αυτό τον τρόπο θα φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας και θα γίνει τραγανή.
  • Μπορούμε να πασπαλίσουμε το μιλφέιγ μας, με τριμμένο μπισκότο.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.8 (15 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας