Παντεσπάνι

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Φτιάξτε πολύ εύκολα παντεσπάνι για να το χρησιμοποιήσετε σε τούρτα. Η δοσολογία αυτή είναι ιδανική για να φτιάξετε 3 πάτους διαμέτρου 30 εκατοστών. Καταρχήν παίρνουμε μία φόρμα 30 εκατοστών και την βοουτυρώνουμε καλα. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτι και βουτυρώνουμε ξανά.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγάμε την ζάχαρη για περίπου 15 λεπτά. Θα πρέπει να διπλασιαστούν σε όγκο.

Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μέσα στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά

Ανακατεύουμε επίσης με το κουτάλο στο μίγμα πολύ απαλά το βούτυρο καθώς και 3 κουταλιές νερό ζεστό.

Βάζουμε το μίγμα στην φόρμα και προσπαθούμε να λειάνουμε όσο πιο καλά μπορούμε την επιφάνεια .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να αποκολληθεί το παντεσπάνι απο τα τοιχώματα της φόρμας.

Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι και το τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί με πασπαλισμένη άχνη ζάχαρη. Κάτω απο το χαρτί βάζουμε μια πετσέτα.

Μολις κρυώσει χαράζουμε σε 2 σημεία ώστε να σχηματιστουν 3  πάτοι και κόβουμε με κλωστή για να τους ξεχωρίσουμε

Καλύπτουμε με μεμβράνη μεχρι να το  χρησιμοποιήσουμε.για να μην στεγνώσει

Σε αυτό σημείο μπορούμε να το φυλάξουμε στην κατάψυξη για αρκετές ημερες.

Το παντεσπάνι είναι έτοιμο!

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 


Βρείτε τις συνταγές μας παντού