Σοκολατόπιτα με γκανάζ, σιροπιαστή και κολασμένη!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 20/08/2023

Μια συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη. Σοκολατόπιτα με γκανάζ, σιροπιαστή και κολασμένη! Φτιάχνεται πανεύκολα και γρήγορα, με υλικά που λίγο πολύ υπάρχουν πάντα στο σπίτι. Με γεύση απερίγραπτη, ρευστή υφή, αφράτη και απολαυστική. Το μόνο κακό είναι ότι δύσκολα μπορεί να σταματήσει κανείς στο ένα κομμάτι! Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά συνταγής

Για το κέικ:

  • 125 γρ. μαργαρίνη
  • 3 αυγά
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • Μισή κούπα γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
  • 1 κ.γλ. μπέικιν
  • 50 γρ. σόδα
  • 1 κ.γλ. ξύδι
  • 1 βανιλια
  • 50 γρ. αλάτι

Για το σιρόπι:

  • Μιάμιση κούπα νερό
  • Μιάμιση κούπα ζάχαρη
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • Για τη γκανάζ σοκολάτας επικάλυψης:
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα + 150 γρ. γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
  • 1 κ.σ μέλι
  • 75 γρ. σοκολάτα λευκή + 50 γρ εβαπορέ, αδιάλυτο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κέικ (που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) σε ένα μπολ και τα χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ή με μίξερ χειρός ώστε να ενωθούν καλά.

Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι (25Χ30 εκατοστών), ρίχνουμε μέσα το μείγμα και στη συνέχεια ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 12 με 15 λεπτά περίπου, ενώ παράλληλα βράζουμε το σιρόπι για 6 με 8 λεπτά.

Η δόση είναι για μικρό ταψάκι και όταν ψηθεί και φουσκώσει πρέπει να είναι 2 δάχτυλα περίπου.

Σιροπιάζουμε το ζεστό κέικ με το ζεστό σιρόπι.

Όταν κρυώσει η σοκολατόπιτα ετοιμάζουμε και ρίχνουμε τη γκανάζ.

Για τη γκανάζ σπάμε τη κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια σ' ενα μπολ και ρίχνουμε το γάλα.

Κατόπιν σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα 2 με 3 λεπτά να λιώσει.

Ανακατεύουμε να λιώσει καλά και έπειτα προσθέτουμε το μέλι.

Τέλος, καλύπτουμε τη σοκολατόπιτα και λιώνουμε κατά τον ίδιο τρόπο τη λευκή σοκολάτα με την οποία γαρνίρουμε τη σοκολατόπιτα.

Καλή απόλαυση!

sokolatopita

Συμβουλές

  • Μπορούμε να φτιάξουμε τη γκανάζ με ίση ποσότητα σοκολάτας και ίση κρέμα γάλακτος.

Σχετικές συνταγές

Πηγή: ewoman.gr

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας