Σπιτικό φύλλο για πίτες

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Το ξέρατε οτι το να ανοίξετε σπιτικο φύλλο είναι πανεύκολο; Δεν στοιχίζει ακριβά και μπορείτε να το φτιάξετε πολύ γρήγορα με την παρακάτω συνταγή.

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι.

Ανοίγουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, το νερό και το ξύδι.

Ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθουν τα υγρά και να γίνει μια μαλακή ζύμη. 

Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστει για μισή ώρα στο ψυγείο.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια και ανοίγουμε σε φύλλο για ταψί στρογγυλό νούμερο 40.

Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο, και τοποθετούμε προσεκτικά το ένα φύλλο.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο . 

Προσθέτουμε  τα υλικά της επιλογής μας και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο.

Αλείφουμε ξανά με ελαιόλαδο και ψήνουμε  την πίτα μας.

 

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 


Βρείτε τις συνταγές μας παντού