Στρούντελ μήλου, το πιο νόστιμο επιδόρπιο!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 08/12/2020

Το στρούντελ, έχει τις ρίζες του στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, με διεθνή απήχηση. Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο γλυκό το οποίο μπορείτε να απολαύσετε ως επιδόρπιο αλλά και πρωινό. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 2 πακέτα σφολιάτα
  • 1 κιλά μήλα goldsmith
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. καρυδόψιχα
  • 2 φακελ. κουκουνάρι
  • Μισό φλ. βούτυρο γάλακτος
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Χυμό μισού λεμονιού
  • Λίγη ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, καθαρίζουμε τα μήλα κρατώντας τη φλούδα και τα κουκούτσια τους.

Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια και βάζουμε σε τουλπάνι τη φλούδα και τα κουκούτσια τους.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα, το τουλπάνι καλά κλεισμένο, τη ζάχαρη, την καρυδόψιχα χοντροκομμένη, το κουκουνάρι, τον χυμό λεμονιού και μισό φλιτζάνι νερό.

Τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν τα μήλα, χωρίς όμως να διαλυθούν.

Στην συνέχεια, αφαιρούμε το τουλπάνι και με μια τρυπητή κουτάλα όλα τα υλικά, αφήνοντας στην κατσαρόλα όλο το ζουμί (Το ζουμί που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι περίπου 1 μισή φλιτζάνι. Αν είναι λιγότερο από αυτή την ποσότητα, συμπληρώνουμε την υπόλοιπη με νερό).

Έχοντας πλέον στην κατσαρόλα μας 1 μισή φλυτζάνι υγρό, παίρνουμε το μισό φλιτζάνι και το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.

Διαλύουμε σε αυτό το κορν φλάουρ και μετά το προσθέτουμε στο υπόλοιπο υγρό, ανακατεύοντας διαρκώς και βάζοντας ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά.

Το βράζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει.

Έπειτα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει το ρίχνουμε στα υλικά που έχουμε βράσει και τα ανακατεύουμε όλα μεταξύ τους.

Σε ένα μπρίκι, λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε και αυτό στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας για άλλη μια φορά.

Κατόπιν, ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και μοιράζουμε τη γέμιση σε κάθε ένα από τα 4 φύλλα πασπαλίζοντας με κανέλα.

Κλείνουμε καλά, βρέχοντας τα δάχτυλα μας με λίγο νερό, τη σφολιάτα στο σημείο της ένωσης και πατώντας την στις άκρες.

Βάζουμε τα στρούντελ σε ταψιά στρωμένα, με άκαυστη αντικολλητική κόλα.  

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε από πάνω τα στρούντελ σαν νυχιές γάτας.

Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να ανοίξουν οι τομές στην πάνω πλευρά.

Τέλος, τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη που την ρίχνουμε όταν είναι σχετικά κρύα.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να συνοδέψουμε τα στρούντελ με παγωτό βανίλια.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (13 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας