Υλικά Συνταγής
Πίτα με μήλα και κουκουνάρια, μια φανταστική συνταγή για τους λάτρεις της γλυκιάς κουζίνας! Ένα γλυκό που θα το μπει στην καρδιά σας.
Υλικά Συνταγής
- 250 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. βούτυρο
- 4 κ.σ. χλιαρό νερό
- 50 γρ. σταφίδα
- 800 γρ. μήλα
- 3 κ.σ. γαλέτα
- 50 γρ. κουκουνάρια
- 1 ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη μαζί με το αυγό, 25 γρ. ζάχαρη, το αλάτι, 50 γρ. βούτυρο λιωμένο και το νερό.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη. Δουλεύουμε πολύ τη ζύμη χτυπώντας την πάνω στο τραπέζι η σε μια καθαρή επιφάνεια.
Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και την σκεπάζουμε με μια κατσαρόλα που θα την έχουμε ζεστάνει, χωρίς να ακουμπάει η ζύμη στα τοιχώματα της.
Μουσκεύουμε τη σταφίδα με χλιαρό νερό και την στραγγίζουμε και την στεγνώνουμε.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Τηγανίζουμε την κοπανισμένη γαλέτα σε 25 γρ. βούτυρο.
Στη συνέχεια ανοίγουμε με την ζύμη ένα ορθογώνιο φύλλο, πάχους περίπου δυο χιλιοστών. Απλώνουμε πάνω του τα μήλα, τη σταφίδα, τα κουκουνάρια, και την τηγανισμένη γαλέτα, αφήνοντας δυο εκατοστά περιθώριο ολόγυρα.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού και την κανέλα.
Τυλίγουμε το γλυκό και κλείνουμε προσεκτικά τις άκρες του.
Μεταφέρουμε το ρολό σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και το αλείφουμε με πινέλο με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε την γλυκιά πίτα μας σε προθεσμασμένου φούρνο στους 160 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Μετά, σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για άλλα 15 λεπτά.
Τέλος, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Και αυτό ήταν η πίτα μας με μήλα και κουκουνάρια είναι έτοιμη.
Ας την απολαύσουμε! Καλή μας όρεξη!