Ζαχαρόπαστα

Συνταγή από eleni | Ενημερώθηκε στις 10/01/2022

Με τη ζαχαρόπαστα μπορούμε να διακοσμήσουμε τούρτες, κεκάκια και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε... Δείτε πόσο εύκολο είναι να τη φτιάξουμε με αυτή τη συνταγή.

Διαλύουμε τη ζελατίνη στο νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε τη γλυκόζη. Τα βάζουμε να ζεσταθούν μέχρι να λιώσουν.

Αφαιρούμε από τη φωτιά. Σε ένα γυάλινο πυρέξ (γιατί σε μπολ θα κολλήσει στον πάτο και δε θα μπορούμε να το δουλέψουμε) αδειάζουμε τη μισή ζάχαρη και τις βανίλιες.

Ανοίγουμε ένα μικρό λάκκο στη μέση και περιχύνουμε με το ζεστό μίγμα. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι προσέχοντας να μη "ξεφύγει" το μίγμα από τη μέση και πάει στις άκρες. Προσπαθούμε να ενσωματώσουμε όση περισσότερη ζάχαρη μπορούμε.

Όταν δούμε ότι δεν ανακατεύεται άλλο με το κουτάλι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια, ζυμώνοντας μέχρι να πάρει το μίγμα όλη τη ζάχαρη. Προσοχή: θέλει αρκετό ζύμωμα.

Αν δούμε ότι το μίγμα κολλάει στα χέρια μετά από αρκετό ζύμωμα, προσθέτουμε λίγη ακόμα άχνη ζάχαρη. Όταν η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια μας είναι έτοιμη. Σε αυτήν τη φάση μπορούμε να τη φυλάξουμε για τουλάχιστον μία εβδομάδα εκτός ψυγείου τυλιγμένη σφιχτά και χωρίς αέρα με μεμβράνη.

Για να χρησιμοποιήσουμε τη ζαχαρόπαστα την ανοίγουμε σε φύλλο και είτε την τοποθετούμε πάνω σε τούρτα, κεικ ή κεκάκια, είτε την κόβουμε με κου πατ σε διάφορα σχέδια.

Αν θέλουμε να τη χρωματίσουμε μπορούμε να το κάνουμε χρησιμοποιώντας χρώματα ζαχαροπλαστικής. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από τη ζαχαρόπαστα, ρίχνουμε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε να είναι το χρώμα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να χρωματιστεί ομοιόμορφα η ζύμη μας.

Για σοκολατένια ζαχαρόπαστα, αντικαθιστούμε λίγη από τη ζάχαρη άχνη με κακάο. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε σχεδιάκια όπως αυτό της φωτογραφίας!

Καλή επιτυχία!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.4 (106 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

eleni

πριν από 12 έτη 8 μήνες

<p>8 φύλλα ζελατίνης αντιστοιχούν σε 1 φακελάκι. Αρα για αυτήν την συνταγή θα χρειαστείς 16 φύλλα ζελατίνης.</p><p>Για τέτοιες επείγουσες ερωτήσεις μπορείς να πηγαίνεις στο section δοσολογίες συνταγών&nbsp; οπου θα βρείς αντίστοιχες μετατροπές. Το section αυτό θα το βρείς στα "εργαλεία" στο επάνω μέρος τις σελίδας ή στο εικονίδιο που εμφανίζεται κάτω απο αυτά τα σχόλια </p>

Melu_Martha

πριν από 12 έτη 8 μήνες

<p>SOS επείγον...βρήκα ζελατίνη σε φύλλα..όλο το πακέτο είναι 20 γρ...εγώ πόσα φύλλα μπορώ να βάλω αντί της σκόνης..σκόνη δ εβρήκα..και επείγομαι να φτιάξω ένα γλυκό εντός της ώρας!</p>

Οι νέες συνταγές μας