Blog

Blog

Διαβάστε χρήσιμα άρθρα σχετικά με τη διατροφή και τη μαγειρική από το ιστολόγιο μας.

Σύμφωνα με μια μελέτη στο ιατρικό περιοδικό BMC Medicine, η πράσινη μεσογειακή διατροφή (MED) μειώνει σημαντικά το σπλαχνικό λίπος και μάλιστα δύο φορές περισσότερο από τη μεσογειακή διατροφή. Ο σπλαχνικός λιπώδης ιστός, ένας τύπος λίπους γύρω από τα εσωτερικά όργανα, είναι πολύ πιο επικίνδυνος από την περιφέρεια γύρω από τη μέση μας.

Σε μια εποχή που η ζάχαρη θεωρείται ο νούμερο ένα εχθρός, τα τρόφιμα και οι λιχουδιές χωρίς ζάχαρη, που γλυκαίνονται με πρόσθετα χαμηλών θερμίδων, υπόσχονται γλυκύτητα χωρίς ενοχές. Πόσο αβλαβή είναι όμως αυτά τα τεχνητά γλυκαντικά;

Όταν σκεφτόμαστε την Ιταλία, τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό είναι η αναγεννησιακή τέχνη, η αρχαία Ρώμη με το Κολοσσαίο, αλλά φυσικά και η πίτσα, ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα στον κόσμο. Από που ξεκίνησε όμως το λαχταριστό αυτό γεύμα και πως έφτασε στη σημερινή του μορφή;

Οι νέες συνταγές μας