Ιστολόγιο

Χαλβάς: Τα προτερήματα ενός παραδοσιακού γλυκίσματος

Ο χαλβάς είναι το παραδοσιακό γλυκό της Σαρακοστής αλλά το τρώμε άνετα όλες τις ημέρες του χρόνου.  Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τους σημαντικότερους λόγους για να απολαμβάνουμε τον χαλβά είτε από...Διαβάστε τo άρθρο για Χαλβάς: Τα προτερήματα ενός παραδοσιακού γλυκίσματος

Τσουρέκι: Η ιστορία και τα μυστικά του

Το τσουρέκι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά ψωμιά της ελληνικής παράδοσης. Το αγαπάνε μικροί και μεγάλοι και είναι κλασικό δώρο για παιδιά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Τι ξέρετε όμως για το...Διαβάστε τo άρθρο για Τσουρέκι: Η ιστορία και τα μυστικά του

Σάββατο του Λαζάρου: Τα λαζαράκια, τα ήθη και τα έθιμα

Το Σάββατο του Λαζάρου, μια βδομάδα πριν το Πάσχα, θεωρείται παραδοσιακά μια μέρα που γιορτάζουμε τη ζωή και το θάνατο. Είναι η πρώτη Λαμπρή, η έγερση του πεθαμένου Λαζάρου από τον φίλο του τον...Διαβάστε τo άρθρο για Σάββατο του Λαζάρου: Τα λαζαράκια, τα ήθη και τα έθιμα

Γιατί τρώμε τηγανητό μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου

Την 25η Μαρτίου μικροί και μεγάλοι ξεχυνόμαστε στους δρόμους να δούμε τις παρελάσεις και μετά στο μεσημεριανό στα σπίτια μας τρώμε τηγανητό μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Γιατί όμως τρώμε μπακαλιάρο στο...Διαβάστε τo άρθρο για Γιατί τρώμε τηγανητό μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου

Τι είναι το κουσκούς, ο θησαυρός της μεσογειακής κουζίνας

Το κουσκούς ή κους κους είναι ένα είδος ζυμαρικού που το έχουμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου λέγεται και κουσκουσές. Το έχουμε δει όλοι ως στρογγυλές μπαλίτσες, δηλαδή αυτά τα μικροσκοπικά...Διαβάστε τo άρθρο για Τι είναι το κουσκούς, ο θησαυρός της μεσογειακής κουζίνας

Με ποιο λάδι είναι καλύτερες οι τηγανητές πατάτες;

Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα φαγητά του κόσμου. Θα τις βρούμε ως french fries, chips, finger chips, fries, ή French-fried potatoes. Στα ελληνικά είναι οι γνώριμες τηγανητές...Διαβάστε τo άρθρο για Με ποιο λάδι είναι καλύτερες οι τηγανητές πατάτες;

Τι είναι το wasabi και γιατί είναι τόσο ακριβό;

Το Γουασάμπι (wasabi), το επονομαζόμενο και χρένο της Ιαπωνίας, είναι μια παχιά, πρασινόχρωμη και έντονη σε γεύση πάστα που τρώμε συνήθως με το σούσι. Όμως η αλήθεια είναι πως το wasabi που...Διαβάστε τo άρθρο για Τι είναι το wasabi και γιατί είναι τόσο ακριβό;

Από που πήραν το όνομα τους τα μελομακάρονα και γιατί τα τρώμε τα Χριστούγεννα;

Τα μελομακάρονα είναι παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων. Αναρωτιέστε από που προέρχεται τ’ όνομα τους και γιατί φτιάχνουμε μελομακάρονα μόνο κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων γιορτών; Εδώ θα...Διαβάστε τo άρθρο για Από που πήραν το όνομα τους τα μελομακάρονα και γιατί τα τρώμε τα Χριστούγεννα;

Δέκα λόγοι για να τρώμε πιο συχνά αγγινάρες - Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία μας

Η αγκινάρα, παρότι υποτιμημένη στις διατροφικές μας συνήθειες, είναι μία από τις πιο θρεπτικές και υγιεινές τροφές.  Εκτός από πολύ νόστιμο λαχανικό, η αγκινάρα θεωρείται και ένα πολύτιμο φάρμακο....Διαβάστε τo άρθρο για Δέκα λόγοι για να τρώμε πιο συχνά αγγινάρες - Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία μας

Η απλή ιδέα που έσωσε περισσότερες ζωές από οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία της ιατρικής

Το παρακάτω βίντεο δεν έχει σχέση με συνταγές. Δείχνει όμως την ιστορία μιας πολύ πιο σημαντικής -για την υγεία μας- «συνταγής»: πως δημιουργήθηκε το εμβόλιο κατά της ευλογιάς και πόσο εκατομμύρια...Διαβάστε τo άρθρο για Η απλή ιδέα που έσωσε περισσότερες ζωές από οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία της ιατρικής