Ιστολόγιο

Από που πήραν το όνομα τους τα μελομακάρονα και γιατί τα τρώμε τα Χριστούγεννα;

Τα μελομακάρονα είναι παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων. Αναρωτιέστε από που προέρχεται τ’ όνομα τους και γιατί φτιάχνουμε μελομακάρονα μόνο κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων γιορτών; Εδώ θα...Διαβάστε τo άρθρο για Από που πήραν το όνομα τους τα μελομακάρονα και γιατί τα τρώμε τα Χριστούγεννα;

Δέκα λόγοι για να τρώμε πιο συχνά αγγινάρες - Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία μας

Η αγκινάρα, παρότι υποτιμημένη στις διατροφικές μας συνήθειες, είναι μία από τις πιο θρεπτικές και υγιεινές τροφές.  Εκτός από πολύ νόστιμο λαχανικό, η αγκινάρα θεωρείται και ένα πολύτιμο φάρμακο....Διαβάστε τo άρθρο για Δέκα λόγοι για να τρώμε πιο συχνά αγγινάρες - Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία μας

Η απλή ιδέα που έσωσε περισσότερες ζωές από οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία της ιατρικής

Το παρακάτω βίντεο δεν έχει σχέση με συνταγές. Δείχνει όμως την ιστορία μιας πολύ πιο σημαντικής -για την υγεία μας- «συνταγής»: πως δημιουργήθηκε το εμβόλιο κατά της ευλογιάς και πόσο εκατομμύρια...Διαβάστε τo άρθρο για Η απλή ιδέα που έσωσε περισσότερες ζωές από οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία της ιατρικής

Αυτό το φυτικό λάδι είναι βλαβερό για την καρδιά και το σώμα μας

Αν χρησιμοποιείτε φοινικέλαιο στη διατροφή σας, ή προϊόντα που το περιέχουν, καλό ειναι να το ξανασκεφτείτε. Σύμφωνα διάφορες έρευνες, το φοινικέλαιο σχετίζεται αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας αλλά...Διαβάστε τo άρθρο για Αυτό το φυτικό λάδι είναι βλαβερό για την καρδιά και το σώμα μας

Ποιο ειναι το πιο υγιεινό κόκκινο κρέας και πως επιλέγουμε το σωστό κομμάτι για μαγείρεμα

Το κόκκινο κρέας είτε μοσχαρίσιο είτε χοιρινό είτε από αρνάκι, είναι ένα από τα βασικά συστατικά της διατροφής των περισσότερων ανθρώπων. Δεν είναι όμως όλα τα κρέατα το ίδιο, και πρέπει να ξέρουμε...Διαβάστε τo άρθρο για Ποιο ειναι το πιο υγιεινό κόκκινο κρέας και πως επιλέγουμε το σωστό κομμάτι για μαγείρεμα

Τα 10 πιο χρήσιμα ταπεράκια για το σχολείο

Οι διακοπές τελειώνουν και έρχεται σιγά σιγά η ώρα για το πρώτο κουδούνι του σχολείου. Τα παιδιά μας πρέπει να είναι έτοιμα για εκείνη τη στιγμή με τσάντες, σχολικά είδη και φυσικά ταπεράκια για να...Διαβάστε τo άρθρο για Τα 10 πιο χρήσιμα ταπεράκια για το σχολείο

Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών λαχανικών

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του κι όλα εκεί τα πολύχρωμα, νόστιμα και κυρίως υγιεινά λαχανικά που τόσο πολύ αγαπάμε. Μελιτζάνες, ντομάτες, κολοκυθάκια μπαίνουν στην κουζίνα μας και περιμένουν από...Διαβάστε τo άρθρο για Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών λαχανικών

Η ιστορία πίσω από το Ιμάμ μπαϊλντί

Το ιμάμ μπαϊλντί αποτελεί διαμάντι της τουρκικής κουζίνας, που όμως μαγειρεύεται πολύ συχνά και σε Ελλάδα, Αλβανία και Βουλγαρία. Από που προέρχεται όμως το όνομα του φαγητού και τι σημαίνει;...Διαβάστε τo άρθρο για Η ιστορία πίσω από το Ιμάμ μπαϊλντί

Τι ειναι η Ζέα και το αλεύρι ζέας και ποιες ειναι οι πραγματικές ιδιότητές του;

Για να φτάσατε σε αυτό το άρθρο, σημαίνει ότι Θα έχετε ακούσει κι εσείς για το αλεύρι ζέας και θέλετε να μάθετε περισσότερα. Βλέπετε όλοι έχουμε δει φούρνους και σούπερα μάρκετ να πουλάνε ψωμί,...Διαβάστε τo άρθρο για Τι ειναι η Ζέα και το αλεύρι ζέας και ποιες ειναι οι πραγματικές ιδιότητές του;

Πως φτιάχνω αποξηραμένα μυρωδικά

Οι περισσότεροι αγοράζουμε τα αποξηραμένα μυρωδικά μας (βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι κλπ) από την αγορά ή το σούπερ μάρκετ. Με λίγη προσπάθεια όμως μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας αγνά αποξηραμένα...Διαβάστε τo άρθρο για Πως φτιάχνω αποξηραμένα μυρωδικά
Διαδώστε: