Απολαυστικά σφολιατίνια με αχλάδια

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 11/01/2023

Η συνταγή για ένα πεντανόστιμο επιδόρπιο. Σφολιατίνια με αχλάδια. Ο συνδυασμός με το παγωτό είναι απλά μοναδικός. Συνοδεύουν κατάλληλα τον απογευματινό καφέ σας. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!

Υλικά συνταγής

  • 8 σφολιατίνια, στρογγυλά
  • 2 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 μπάλες παγωτού της αρεσκείας μας

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ξεπαγώνουμε τα σφολιατίνια.

Απλώνουμε τα τέσσερα πάνω στον πάγκο εργασίας, τοποθετώντας πάνω τους άλλα 4, αφού πρώτα αλείψουμε την επιφάνεια των πρώτων με λίγο νερό.

Στη συνέχεια, τα χαράζουμε με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού ή μιας στρογγυλής κουπ-πατ.

Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο και τα ψήνουμε στα μικροκύματα σε υψηλή θερ-μοκρασία για 4 με 6 λεπτά.

Τα παρακολουθούμε όσο ψήνονται για να μην καούν.

Έπειτα τα βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε το κομμάτι που χαράξαμε πριν τα ψήσουμε.

Κατόπιν σε ένα μπολ με χωρητικότητα 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό, βάζουμε τη ζάχαρη το νερό και τα αχλάδια.

Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και ψήνουμε τα υλικά στα μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά.

Βγάζουμε το μπολ από το φούρνο, τρυπάμε τη μεμβράνη σε μερικά σημεία και το ξε-σκεπάζουμε προσεκτικά.

Τέλος τοποθετούμε από μια μπάλα παγωτό σε καθένα σφολιατίνι και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Για έξτρα γεύση περιχύνουμε τα σφολιατίνια με καραμελωμένα αχλάδια.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας