Υλικά Συνταγής
Ψάχνετε μια εύκολη και ταυτόχρονα απολαυστική συνταγή; Σας έχουμε την λύση. Αχλάδια με σοκολάτα, το ιδανικό επιδόρπιο! Θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι σας, από την μεθυστική μυρωδιά του αχλαδιού.
Υλικά συνταγής
- 8 αχλάδια
- 3 κούπες νερό
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 250 γρ. κουβερτούρα
- Αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα βράζουμε σε 3 κούπες νερό για 15 με 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά, προσθέτοντας τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν, ενώ συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι.
Στην συνέχεια, ρίχνουμε την κουβερτούρα να λιώσει μέσα στο σιρόπι που βράζει.
Αφού λιώσει την αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε τα αχλάδια σε μια πιατέλα και τοποθετούμε στη μέση της πιατέλας ένα μπολάκι.
Τέλος, περιχύνουμε τα αχλάδια με λιωμένη σοκολάτα και ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Εάν το επιθυμούμε, μπορούμε να προσθέσουμε και μια 1 κουταλιά κορν φλάουρ μαζί με την ζάχαρη, την βανίλια και τα αχλάδια.
- Τη σοκολάτα που θα περισσέψει μπορούμε να την βάλουμε μέσα στο μπολάκι που έχουμε τοποθετήσει στο κέντρο της πιατέλας, ούτως ώστε να δείχνει πιο εντυπωσιακό το γλυκό μας.
Άλλες συνταγές
- Σφολιατάκια με αχλάδια και βουτυρένια κρέμα, ονειρεμένο γλυκό!
- Σταφιδόψωμα ατομικά, με καραμέλα!
- Εύκολη τάρτα σοκολάτας
- Η πιο νόστιμη και απλή τάρτα με βερίκοκα