Υλικά Συνταγής
Η Tart Tatin είναι μια γαλλική τάρτα παγκοσμίου φήμης, που λέγεται ότι φτιάχτηκε «κατά λάθος» τη δεκαετία του 1880 στο ξενοδοχείο Tatin, λίγα χιλιόμετρα νότια του Παρισιού. Παραδοσιακά, η τάρτα αυτή γίνεται με μήλα, αλλά μπορούμε να δοκιμάσουμε και άλλους συνδυασμούς φρούτων όπως αχλάδια που είναι και η συγκεκριμένη συνταγή ή ροδάκινα. Δεν υπάρχει καλύτερο γλυκό!
Υλικά συνταγής
- 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
- 180 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
- 2 αχλάδια χωρίς σπόρια, κομμένα καρέ
- 6 φορμάκια ειδικά για tarte tatin
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας και κόβουμε έξι κυκλικά κομμάτια με τη βοήθεια ενός ποτηριού.
Στη συνέχεια, το τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Έπειτα αλείφουμε τα φορμάκια με το βούτυρο και μοιράζουμε τη ζάχαρη μέσα σε αυτά.
Στρώνουμε στα φορμάκια τα κομμάτια αχλαδιού και τοποθετούμε πάνω τους τη σφολιάτα.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά.
Πριν κρυώσουν, τα αναποδογυρίζουμε στο πιάτο.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Τα αχλάδια θα πρέπει να είναι ώριμα αλλά χωρίς να λιώνουν, έτσι ώστε να ψηθούν σωστά και να κρατήσουν το σχήμα τους.
- Για έξτρα γεύση μπορούμε να πασπαλίσουμε την τάρτα με λίγο τριμμένο φουντούκι.
Άλλες συνταγές
- Σφολιατάκια με αχλάδια και βουτυρένια κρέμα, ονειρεμένο γλυκό!
- Αχλάδια με σοκολάτα, το ιδανικό επιδόρπιο!
- Τάρτα με ροδάκινα, το τέλειο γλυκό!
- Τάρτα με φράουλες, το καλύτερο καλοκαιρινό γλυκό!
- Η πιο νόστιμη και απλή τάρτα με βερίκοκα