Σφολιατάκια με αχλάδια και βουτυρένια κρέμα, ονειρεμένο γλυκό!

Υλικά συνταγής
Aχλάδια σε σφολιάτα με βουτυρένια κρέμα, ονειρεμένο γλυκό!

Τα αχλάδια είναι θεσπέσιο φρούτο, αλλά υπάρχουν άπειρες συνταγές για να κάνουμε και πολύ ωραία γλυκά με αχλάδι. Στην παρακάτω συνταγή φτιάχνουμε αχλάδια σε πουγκιά σφολιάτας και τα γεμίζουμε με κρέμα βούτυρου και σταφίδας! Το αποτέλεσμα; Απλά εκπληκτικό! Ότι πρέπει για επιδόρπιο ή να συνοδεύσετε τον απογευματινό καφέ σας.

Υλικά Συνταγής

  • 4  ζουμερά αχλάδια
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 80 γρ. καλό βούτυρο
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. σταφίδες
  • λίγο κονιάκ
  • λίγη κανέλα

Εκτέλεση Συνταγής

Κατ'αρχάς, βάζουμε τις σταφίδες μας να μαλακώσουν στο κονιάκ. Τις αφήνουμε για μισή ώρα εκεί και μετά τις σουρώνουμε και τις στίβουμε να μην έχουν πολλά υγρά.

Σε ένα μπωλ, αναμειγνύουμε το βούτυρο με λίγη κανέλα, ζάχαρη και τς σταφίδες στυμμένες, και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.

Καθαρίζουμε καλά τα αχλάδια και με το ειδικό εργαλείο (έχει η Tupperware ένα φανταστικό εργαλείο) βγάζουμε το εσωτερικό τους με τα κουκούτσια.

Ψήνουμε τα αχλάδια σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά.

Κόβουμε τα αχλάδια σε μεγάλα κυβάκια και τα βάζουμε στην κρέμα βουτύρου που φτιάξαμε προηγουμένως.

Κόβουμε τη σφολιάτα μας σε τετράγωνα, αρκετά μεγάλα ώστε κάθε κομμάτι σφολιάτας να χωράει αρκετή γέμιση (αχλάδι και κρέμα).

Ακουμπάμε στο κάθε τετράγωνο σφολιάτας δύο μεγάλες κουταλιές αχλαδιού-κρέμας. Αν έχουμε κόψει μεγάλα κομμάτια σφολιάτας βάζουμε και παραπάνω γέμιση...

Σηκώνουμε τις τέσσερις γωνίες της σφολιάτας και κλείνουμε καλά με τα δάκτυλα. Εναλλακτικά, αν δεν θέλουμε την όψη πουγκιού, μπορούμε να δώσουμε στο πακέτο της σφολιάτας ό,τι σχήμα θέλουμε!

Ψήνουμε τα πακέτα ή πουγκιά σφολιάτας στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Εγώ τα ψήνω σε φόρμες σιλικόνης (όπως στη φωτογραφία της συνταγής) ώστε να είναι έτοιμα αμέσως μετά για σερβίρισμα!

Συμβουλές

  • Αν έχουμε όρεξη για περιπέτειες, μπορούμε να μην κόψουμε τα αχλάδια σε κυβάκια αλλά να τα βάλουμε ολόκληρα μέσα στη σφολιάτα. Σε αυτήν την περίπτωση, απλά γεμίζουμε το κενό εσωτερικό τους με την κρέμα και μετά βάζουμε από ένα αχλάδι σε κάθε τετράγωνο σφολιάτας. Θα πρέπει όμως να κόψουμε τη σφολιάτα μας σε αρκετά μεγάλα κομμάτια για να κλείσει το πουγκί!
  • Όταν είναι η εποχή τους, μπορούμε να δοκιμάσουμε βερύκοκα αντί για αχλάδια. Δηλαδή να φτιάξουμε σφολιατάκια με κρέμα βερύκοκο. Απλά τέλεια!
Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: