Cookies σοκολατένια, κόλαση!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 02/10/2023

Η συνταγή για το πιο εύκολο και απολαυστικό γλύκισμα. Cookies σοκολατένια, κόλαση! Ιδανικά για τον καφέ, το τσάι σας, για το κολατσιό των παιδιών, για παιδικό πάρτι ή ακόμη και για να τα προσφέρετε ως δώρο σε μια επίσκεψη που θα πάτε! Κάθε μπουκιά είναι μια συναρπαστική και σοκολατένια απόλαυση!

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα μαργαρίνη
  • Μιάμιση κούπα ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 2 φακελ. σταγόνες σοκολάτας
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • Μισό φλ. κακάο σκόνη
  • 6 κούπες περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακή που να πλάθεται χωρίς να κολλάει)
  • 1 μερέντα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά, μέχρι ν' ασπρίσουν.

Προσθέτουμε την βανίλια και τα αυγά μαζί με το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα, ενώ σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη σόδα και το κακάο στο αλεύρι.

Το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε σε πάρα πολύ χαμηλή και αργή ταχύτητα, δοκιμάζοντας κάθε τόσο αν πλάθονται και σταματάμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις σταγόνες κι ανακατεύουμε μ' ένα κουτάλι.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου, να προθερμανθεί.

Κατόπιν με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές, κάνουμε μπαλάκι, το πατάμε με το χέρι μας να ανοίξει και βάζουμε στην μέση λίγη μερέντα (περίπου 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού).

Κλείνουμε με προσοχή και το κάνουμε σαν μπαλάκι πάλι.

Έπειτα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα βάζουμε στην σειρά αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί κατά το ψήσιμο θ' απλώσουν.
 
Τα ψήνουμε ακριβώς για 15 λεπτά αυστηρά, για να μην ψηθεί και στεγνώσει μέσα η σοκολάτα.

Τέλος τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • To μυστικό για να πετύχουμε τη ρευστότητα της σοκολάτας μέσα στο μπισκότο, είναι στο ψήσιμο. Πρέπει να ψηθούν αυστηρά για 13 το πολύ 14 λεπτά στον αέρα. Σε περισσότερο χρόνο θα ψηθεί η μερέντα (μέσα τους) , θα ξεραθεί και θα πικρίσει.
  • Αντί για σταγόνες σοκολάτας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα υγείας.

Σχετικές συνταγές

Πηγή: ewoman.gr

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας