Υλικά Συνταγής
Σήμερα φτιάχνουμε ένα σιροπιαστό γλύκισμα που θα μας συνεπάρει όλους με την απίστευτη γεύση του και θα μας φέρει ωραίες αναμνήσεις από τις συνταγές της γιαγιάς. Η συνταγή μας λοιπόν σήμερα είναι γλυκό του κουταλιού, μηλαράκι. Η κλασσική συνταγή, ακριβώς έτσι όπως μας το σέρβιρε η γιαγιά μας. Μια πολυαγαπημένη συνταγή που θα την λατρέψουν όλοι.
Υλικά Συνταγής
- 6 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2 ½ κιλά φιρίκια (από τα οποία έχουμε αφαιρέσει τις φλούδες και οι πυρήνες έχουν κοπεί στην μέση)
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 5-6 γαρίφαλα
- Φλούδα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά τοποθετούμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα σε μέτρια προς σιγανή φωτιά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καθαρισμένα μήλα, τα καρυκεύματα και την φλούδα του πορτοκαλιού.
Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να πήξει το μείγμα και να πάρει μια σιροπιαστή μορφή. Ανακατεύουμε τακτικά.
Μόλις το μείγμα πήξει το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει.
Τέλος τοποθετούμε το γλυκό μας σε 4 καθαρά βαζάκια και το αφήνουμε να κρυώσουν τελείως μέσα στα βαζάκια και τα κλείνουμε σφικτά.
Το γλυκάκι μας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 3 μήνες.
Καλή μας απόλαυση!
Συμβουλές για το γλυκό του κουταλιού
- Τα παραπάνω υλικά μας φτάνουν για 2 λίτρα περίπου!
- Το γλυκό μας σερβίρεται σε ένα πιατάκι με 1-2 κομμάτια σε ένα βαθύ πιατάκι, με ένα ποτήρι παγωμένο νερό.
Άλλες γλυκές αλχημείες και συνταγές
- Γλυκό του κουταλιού σταφύλι
- Καταπληκτική πανακότα με κρέμα από κεράσι
- Εύκολο και λαχταριστό τσιζκείκ, με σάλτσα βύσσινο
- Εύκολο κέικ με μαρμελάδα βερίκοκο
- Αφράτο κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια, γλυκό όνειρο!