Δείτε τη σπιτική συνταγή για γλυκό κουταλιού σταφύλι. Απλό και παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα που είχαν οι γιαγιάδες πάντα στο σπίτι!
Πλένουμε καλά τα σταφύλια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το σταφύλι, τη ζάχαρη και το νερό. Τα βράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και την αρμπαρόριζα και τα αφήνουμε να πάρουν άλλη μία βράση.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε το γλυκό σταφύλι σε αποστειρωμένα βάζα και το φυλάμε στο ψυγείο.