Καταπληκτική πανακότα με κρέμα από κεράσι

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει ευχάριστα. Καταπληκτική πανακότα με κρέμα από κεράσι, η απογείωση της γεύσης. Μην χάνετε χρόνο, απλώς δοκιμάστε την.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • Λίγη ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια
  • 2 ασπράδια
  • 60 κεράσια, χωρίς κουκούτσι
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βράζουμε 120 γρ. ζάχαρη με 100 γρ. νερό για 2 λεπτά.

Όταν το σιρόπι κρυώσει, ρίχνουμε τα κεράσια και τα αφήνουμε 2 ώρες τουλάχιστον.

Χτυπάμε σε μπεν μαρί τα 2 ασπράδια των αυγών με την άχνη και την αρωματισμένη ζάχαρη κι όταν γίνουν σφιχτή μαρέγκα, βάζουμε το σκεύος πάνω σε πάγο για να κρυώσει.

Στην συνέχεια ανακατεύουμε τη σαντιγί με το γιαούρτι και μετά με τη μαρέγκα, δουλεύοντας προσεκτικά από πάνω προς τα κάτω.

Σουρώνουμε τα κεράσια.

Καλύπτουμε μια φόρμα για πανακότα, με διαφανή μεμβράνη, ρίχνουμε τη μισή κρέμα, κάνουμε μία στρώση με τα μισά κεράσια και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Ισιώνουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη 3 ώρες τουλάχιστον.

Για τη σος, βράζουμε το σιρόπι με τα υπόλοιπα κεράσια 4 με 5 λεπτά, το περνάμε στο μίξερ και το βάζουμε στο ψυγείο.

Τέλος, ξεφορμάρουμε το γλυκό σε πιατέλα και το περιχύνουμε με λίγη σος, βάζοντας την υπόλοιπη σε σαλατιέρα.

Καλή σας απόλαυση!

Συμβουλές

  • Για έξτρα γεύση, μπορούμε αντί για κρέμα κεράσι, να γαρνίρουμε την πανακότα με οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού θέλουμε.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: