Κεφτέδες σχάρας

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Οι κεφτέδες στη σχάρα είναι εξαίσιος μεζές αρκεί να τους "πετύχουμε" ώστε να είναι αφράτοι και γευστικοί. Σε αυτή τη συνταγή το μυστικό είναι να αφήσουμε τον κιμά στο ψυγείο για αρκετές ωρίτσες.

Ξεκινάμε με ένα μεγάλο μπωλ, όπου ρίχνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκορδάκι και το δυόσμο (ψιλοκομμένα), μαζί με τη γαλέτα, το αβγό, πιπέρι και αλάτι.

Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο αφράτο μείγμα.

Επειτα σκεπάζουμε το μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Αν γίνεται, κάνουμε την προετοιμασία αποβραδίς ώστε να μείνει ο έτοιμος κιμάς όλο το βράδυ στο ψυγείο για να γίνει ακόμα πιο αφράτος!

Όταν έρθει η ώρα, βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε όμορφους μεγάλους κεφτέδες. Τους ψήνουμε στη σχάρα πάνω από δυνατή θράκα, διαφορετικά στη σχάρα του φούρνου στο γκριλ. Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να ψηθούν, αναποδογυρίζοντας τους όταν χρειάζεται.

Οι κεφτέδες στη σχάρα είναι έτοιμοι. Ανακατεύουμε λίγο λάδι με λεμόνι σε ένα μικρό μπωλάκι και περιχύνουμε τους κεφτέδες, μαζί με τον μαϊντανό. Καλή μας όρεξη!

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 

Σχόλια

Εικόνα: dimitris

Για το σερβίρισμα, μπορούμε να ψήσουμε στη σχάρα 2-3 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα και 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Μόλις καραμελώσουν αρκετά, τα τοποθετούμε δίπλα από τους κεφτέδες!


Βρείτε τις συνταγές μας παντού