Λεμονοπιτα (Lemon pie)

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Μια καταπληκτική συνταγή για λεμονόπιτα ή για όσους το προτιμάνε lemon pie!!!!!

Αυτή η συνταγή έχει 2 στάδια προετοιμασίας: την βάση και την κρέμα!

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την βάση:

Χτυπάμε στο μίξερ την μία κούπα απο το αλεύρι με τα 100 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα απο το ένα λεμόνι και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου περίπου 24 εκατοστα και απλώνουμε την ζύμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση:

Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε με το ξύσμα απο το δεύτερο λεμόνι και τον χυμό απο τα λεμόνια. Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι.

Βγάζουμε το ταψί απο τον φούρνο όπου έχει μισοψηθεί η ζύμη της βάσης και απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση.

Τοποθετούμε πάλι το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά ακόμα ανάλογα με τον φούρνο.

Βγάζουμε την λεμονόπιτα απο τον φούρνο και μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Μισή ωρίτσα προετοιμασία

Σχόλια

Εικόνα: eleni
Δημοσίευση: eleni - Ημ/νία: Τετ, 09/11/2011 - 12:59

Αγαπητή christina,

Καταρχήν θα ήθελα να σου πώ οτι συνταγές για λεμονόπιτα ή και πορτοκαλόπιτα υπάρχουν άπειρες. Αλλες είναι σαν αυτήν που περιγράφω εγώ , άλλες με επικάλυψη μαρέγκας, άλλες με επικάλυψη κρέμας,άλλες που ψήνονται στον φούρνο μέχρι και το τελευταίο τους βήμα, άλλες που ψήνουμε στον φούρνο μόνο την βάση τους, κ.ο.κ.

Συνεπώς πριν κρίνεις μια συνταγή θα πρέπει να μπορείς να καταλάβεις αν αυτή που ψάχνεις φτιάχνεται με τα ίδια υλικά και άρα θα μοιάζει με αυτήν που έχεις στο μυαλό σου να φτιάξεις.

Η συγκεκριμένη λεμονόπιτα είναι όλη ψημένη στον φούρνο. Είναι δοκιμασμένη , όπως όλες οι συνταγές που θα βρείς στο supersyntages.gr, έτσι ώστε καμία να μην αποτύχει.

Ίσως εσύ να έψαχνες για  κάτι διαφορετικό απο αυτό που ονομάζω εγώ λεμονόπιτα.

Να θυμάσαι όμως πάντα οτι δεν υπάρχει σωστή και λάθος συνταγή όσον αφορά τον τρόπο που παρασκευάζεται και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να φτιαχτεί ένα γλυκό. Υπάρχουν διαφορετικές προτιμήσεις οι οποίες όμως είναι όλες σεβαστές.

Φιλικά.

Ελένη

 

 

 

Polli sintagi einai pragmatika polli vostimi oxidiert mono gia megalous alla kai gia ta paidia SAS efxaristo......

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Χριστουγεννιάτικο κέικ (Στόλεν)

Στη Γερμανία το παραδοσιακό κέικ των Χριστουγέννων λέγεται Στόλεν (christollen) και είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Είναι ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα κέικ γιατί φουσκώνει με μαγιά, και οι...

Συνταγές για κρεατικά

Χοιρινό κότσι με μαυροδάφνη, μέλι και γαρύφαλλο

Το χοιρινό κότσι έχει την τιμητική του στο γιορτινό τραπέζι (για παράδειγμα τα Χριστούγεννα) αλλά μπορείτε να το ετοιμάσετε για ένα γερό τραπέζωμα σε φίλους, αν θέλετε να απολαύσουν κάτι πολύ πολύ...

Συνταγες με κοτοπουλο

Κοτόπουλο γεμιστό με πιπεριές, τυρί και ντομάτα

Βεβαιωνόμαστε ότι το κοτόπουλο είναι κομμένο σε μικρές λωρίδες. Ανοίγουμε το κάθε φιλετάκι με το μαχαίρι. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κίτρινο τυρί, την πιπεριά και τη ντομάτα. Βάζουμε μία-δύο...

Ψάρια & Θαλασσινά

Μπακαλιάρος πλακί στο φούρνο

Η πιο εύκολη συνταγή για μπακαλιάρο στο φούρνο για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Είναι και νηστίσιμο! Κόβουμε τρία κρεμμύδια σε φέτες και τα βάζουμε στο ταψί. Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και...

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Κις λορέν

Η πασίγνωση κις λορέν είναι μια τάρτα με τυριά και μπέικον. Εδώ θα δούμε μια πολύ απλή και γρήγορη συνταγή για να φτιάξουμε την πιο γευστική κις λορέν! Καταρχήν, κόβουμε το μπέικον σε μικρά...

Μοιραστείτε το!