Λεμονοπιτα (Lemon pie)

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Μια καταπληκτική συνταγή για λεμονόπιτα ή για όσους το προτιμάνε lemon pie!!!!!

Αυτή η συνταγή έχει 2 στάδια προετοιμασίας: την βάση και την κρέμα!

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την βάση:

Χτυπάμε στο μίξερ την μία κούπα απο το αλεύρι με τα 100 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα απο το ένα λεμόνι και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου περίπου 24 εκατοστα και απλώνουμε την ζύμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση:

Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε με το ξύσμα απο το δεύτερο λεμόνι και τον χυμό απο τα λεμόνια. Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι.

Βγάζουμε το ταψί απο τον φούρνο όπου έχει μισοψηθεί η ζύμη της βάσης και απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση.

Τοποθετούμε πάλι το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά ακόμα ανάλογα με τον φούρνο.

Βγάζουμε την λεμονόπιτα απο τον φούρνο και μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Μισή ωρίτσα προετοιμασία

Σχόλια

Εικόνα: eleni
Δημοσίευση: eleni - Ημ/νία: Τετ, 09/11/2011 - 12:59

Αγαπητή christina,

Καταρχήν θα ήθελα να σου πώ οτι συνταγές για λεμονόπιτα ή και πορτοκαλόπιτα υπάρχουν άπειρες. Αλλες είναι σαν αυτήν που περιγράφω εγώ , άλλες με επικάλυψη μαρέγκας, άλλες με επικάλυψη κρέμας,άλλες που ψήνονται στον φούρνο μέχρι και το τελευταίο τους βήμα, άλλες που ψήνουμε στον φούρνο μόνο την βάση τους, κ.ο.κ.

Συνεπώς πριν κρίνεις μια συνταγή θα πρέπει να μπορείς να καταλάβεις αν αυτή που ψάχνεις φτιάχνεται με τα ίδια υλικά και άρα θα μοιάζει με αυτήν που έχεις στο μυαλό σου να φτιάξεις.

Η συγκεκριμένη λεμονόπιτα είναι όλη ψημένη στον φούρνο. Είναι δοκιμασμένη , όπως όλες οι συνταγές που θα βρείς στο supersyntages.gr, έτσι ώστε καμία να μην αποτύχει.

Ίσως εσύ να έψαχνες για  κάτι διαφορετικό απο αυτό που ονομάζω εγώ λεμονόπιτα.

Να θυμάσαι όμως πάντα οτι δεν υπάρχει σωστή και λάθος συνταγή όσον αφορά τον τρόπο που παρασκευάζεται και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να φτιαχτεί ένα γλυκό. Υπάρχουν διαφορετικές προτιμήσεις οι οποίες όμως είναι όλες σεβαστές.

Φιλικά.

Ελένη

 

 

 

Polli sintagi einai pragmatika polli vostimi oxidiert mono gia megalous alla kai gia ta paidia SAS efxaristo......

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Λουκουμάδες

Τώρα τελευταία είναι πολύ της μόδας στα εστιατόρια να κερνάνε ζεστούς και τραγανούς λουκουμάδες. Αυτή εδώ η συνταγή είναι η καλύτερη (μετά από την άλλη που έχει σοκολάτα!).  Αρχικά,...

Συνταγές για κρεατικά

Γιουβαρλάκια

Αυτή εδώ είναι η ωραιότερη συνταγή για γιουβαρλάκια. Οχι όμως σουπέ αλλά ανατολίτικα με σάλτσα από λεμόνι και αβγό... Καταρχήν βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις πατάτες, τα αυγά και τα λεμόνια)...

Συνταγες με κοτοπουλο

Κοτόπουλο γεμιστό με πιπεριές, τυρί και ντομάτα

Βεβαιωνόμαστε ότι το κοτόπουλο είναι κομμένο σε μικρές λωρίδες. Ανοίγουμε το κάθε φιλετάκι με το μαχαίρι. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κίτρινο τυρί, την πιπεριά και τη ντομάτα. Βάζουμε μία-δύο...

Ψάρια & Θαλασσινά

Γαύρος ξυδάτος

Ένας καταπληκτικός ουζομεζές!!! Ετοιμάζουμε τον γαύρο: Αφαιρούμε το κεφάλι και την ραχοκοκαλιά. Δηλαδή με το ένα χέρι κρατάμε το γαύρο και με το άλλο τραβάμε το κεφάλι προς το μέρος της κοιλιάς....

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Πίτα με ανθότυρο

Μια καταπληκτική συνταγή για πίτα με ανθότυρο. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!!! Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 3 αυγά, προσθέτουμε το ανθότυρο, την φέτα και το μισό λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον...

Μοιραστείτε το!