Λεμονοπιτα (Lemon pie)

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Μια καταπληκτική συνταγή για λεμονόπιτα ή για όσους το προτιμάνε lemon pie!!!!!

Αυτή η συνταγή έχει 2 στάδια προετοιμασίας: την βάση και την κρέμα!

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την βάση:

Χτυπάμε στο μίξερ την μία κούπα απο το αλεύρι με τα 100 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα απο το ένα λεμόνι και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου περίπου 24 εκατοστα και απλώνουμε την ζύμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση:

Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε με το ξύσμα απο το δεύτερο λεμόνι και τον χυμό απο τα λεμόνια. Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι.

Βγάζουμε το ταψί απο τον φούρνο όπου έχει μισοψηθεί η ζύμη της βάσης και απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση.

Τοποθετούμε πάλι το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά ακόμα ανάλογα με τον φούρνο.

Βγάζουμε την λεμονόπιτα απο τον φούρνο και μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Μισή ωρίτσα προετοιμασία

Σχόλια

Εικόνα: eleni
Δημοσίευση: eleni - Ημ/νία: Τετ, 09/11/2011 - 12:59

Αγαπητή christina,

Καταρχήν θα ήθελα να σου πώ οτι συνταγές για λεμονόπιτα ή και πορτοκαλόπιτα υπάρχουν άπειρες. Αλλες είναι σαν αυτήν που περιγράφω εγώ , άλλες με επικάλυψη μαρέγκας, άλλες με επικάλυψη κρέμας,άλλες που ψήνονται στον φούρνο μέχρι και το τελευταίο τους βήμα, άλλες που ψήνουμε στον φούρνο μόνο την βάση τους, κ.ο.κ.

Συνεπώς πριν κρίνεις μια συνταγή θα πρέπει να μπορείς να καταλάβεις αν αυτή που ψάχνεις φτιάχνεται με τα ίδια υλικά και άρα θα μοιάζει με αυτήν που έχεις στο μυαλό σου να φτιάξεις.

Η συγκεκριμένη λεμονόπιτα είναι όλη ψημένη στον φούρνο. Είναι δοκιμασμένη , όπως όλες οι συνταγές που θα βρείς στο supersyntages.gr, έτσι ώστε καμία να μην αποτύχει.

Ίσως εσύ να έψαχνες για  κάτι διαφορετικό απο αυτό που ονομάζω εγώ λεμονόπιτα.

Να θυμάσαι όμως πάντα οτι δεν υπάρχει σωστή και λάθος συνταγή όσον αφορά τον τρόπο που παρασκευάζεται και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να φτιαχτεί ένα γλυκό. Υπάρχουν διαφορετικές προτιμήσεις οι οποίες όμως είναι όλες σεβαστές.

Φιλικά.

Ελένη

 

 

 

Polli sintagi einai pragmatika polli vostimi oxidiert mono gia megalous alla kai gia ta paidia SAS efxaristo......

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Αμυγδαλόπαστα ή Marzipan

To marzipan ή η αμυγδαλόπαστα χρησιμοποιούνται πολύ σε τούρτες, γλυκάκια σαν επικάλυψη ή σε μορφή μικρού γλυκού. σκέτο ή περιχυμένο με σοκολάτα ή ζάχαρη άχνη.Η διαδικασία παρασκευής τους είναι πολύ...

Συνταγές για κρεατικά

Μοσχαράκι με αρακά

Αυτή εδώ είναι μια πολύ εύκολη και γευστική συνταγή για κοκκινιστό μοσχάρι με αρακά. Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε φρέσκιες και ώριμες ντομάτες για τη σάλτσα και βάλετε...

Συνταγες με κοτοπουλο

Κόκορας παστιτσάδα

Πλένουμε και κόβουμε στα τέσσερα τον κόκκορα (και κότα να είναι το ίδιο κάνει!). Τον βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα με το λάδι, σε χαμηλή φωτιά και σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα....

Ψάρια & Θαλασσινά

Ψάρι με σέλινο

Μια πολύ ωραία συνταγή για ψάρι με σέλινο. Εδώ χρησιμοποιούμε ροφό, αλλά μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο, μεγάλο ψάρι όπως σφυρίδες, στήρες, λαβράκια. Αμα μπορείτε...

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Σφολιατάκια με τυρί

Αυτά τα σφολιατάκια με τυρί είναι από τα πιο εύκολα και τα πιο γνωστά. Όλοι οι φούρνοι τα πουλάνε, όμως εμείς θα σας δείξουμε μια συνταγή χωρίς καθόλου βούτυρο. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη:...

Μοιραστείτε το!