Υλικά Συνταγής
Μια ωραία συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι σας. Μοσχαράκι γιαουρτλού στη γάστρα. Εξαιρετικά γευστικό φαγητό. Η σως γιαουρτιού κάνει την διαφορά. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
Υλικά συνταγής
- 1 μισή κιλό μοσχάρι
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
- Μισό φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 1 φλ.τσ. λευκό κρασί,
- 500 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.γλ. δυόσμο, αποξηραμένο
Για τη σως γιαούρτι
- 500 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
- Μισό κ.γλ. ρίγανη
- Μισό κ.γλ. δυόσμο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ζεματίζουμε για 10 λεπτά το κρέας με νερό.
Έπειτα, το σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην γάστρα και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 3 με 4 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρέας και αφήνουμε να σοταριστεί για λίγα λεπτά.
Στην συνέχεια, σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε ντομάτα, μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την γάστρα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 2 ώρες περίπου.
Αφού ψηθεί το κρέας και μαλακώσει, χτυπάμε σε μπολ ελαιόλαδο, ξύδι και μυρωδικά.
Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι και περιχύνουμε στο ζεστό φαγητό.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι και πατάτες.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για μοσχάρι
- Μοσχάρι γιουβέτσι
- Μοσχάρι λεμονάτο στην κατσαρόλα, η συνταγή της Ελένης που θα λατρέψετε
- Μοσχαράκι ρολό, γεμιστή απόλαυση!
- Μοσχαράκι γιορτινό, με κάστανα και δαμάσκηνα
- Νοστιμότατο μοσχαράκι με καρότα και μπύρα στο φούρνο