Μοσχαράκι ρολό, γεμιστή απόλαυση!

Υλικά συνταγής

Αυτή εδώ η συνταγή για μοσχαράκι ρολό υπόσχεται να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό και τα στομάχια γεμάτα! Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε αν αγαπάτε την ελληνική κουζίνα και το καλό φαγητό.

Υλικά Συνταγής

  • Ενάμιση κιλό μπούτι από μοσχάρι κομμένο σε φέτα
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φέτες τυρί (ό,τι θέλετε)
  • 5 φέτες ζαμπόν
  • 500 γρ ντομάτες
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • κρασί γλυκό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Καταρχάς αφαιρούμε τα κόκαλα και τις πέτσες από την μοσχαρίσια φέτα.

Την πλένουμε καλά, την στραγγίζουμε και την αλατοπιπερώνουμε.

Στρώνουμε πάνω στο μοσχάρι τον μαϊντανό και το σκόρδο, αφού όμως πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει.

Στην συνέχεια απλώνουμε και το ζαμπόν μας και από πάνω του το τυρί, έπειτα τυλίγουμε σε ρολό το κρέας λίγο σφιχτά και το δένουμε με λίγο σπάγκο.

Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και την βάζουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά για να κάψει.

Ξαπλώνουμε μέσα στην κατσαρόλα το ρόλο και το τσιγαρίζουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και αμέσως ρίχνουμε τις ντομάτες μας που τις έχουμε περάσει πρώτα από τον τρίφτη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει έως ότου μείνει μόνο με την σάλτσα του.

Τέλος αφού ψηθεί το μοσχαράκι μας το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε για λίγο σε μια απλάδα να τραβήξει τα ζουμιά του. 

Κόβουμε το ρολό του μοσχαριού σε φέτες και τις αραδιάζουμε σε μια ωραία και μακρουλή πιατέλα.

Γαρνίρουμε το μοσχάρι με ό,τι τραβάει η όρεξή μας (π.χ. ρύζι ή πατάτες) και περιχύνουμε τη σάλτσα από την κατσαρόλα μας πάνω στο ρόλο.

Και αυτό ήταν, το ρολό μοσχαράκι γεμιστό με ζαμπόν και τυριά είναι πανέτοιμο να το απολαύσουμε.

Καλή μας όρεξη!

 

Δείτε κι άλλες συνταγές με μοσχάρι

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: